Στον καθαρισμό της παραλίας του Καρτερού προχώρησαν σήμερα ο Δήμος Ηρακλείου, η ΣΕΑΠ και η 126 Σμηναρχία Μάχης.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της πανελλαδικής εκστρατείας εθελοντικών καθαρισμών ακτών «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» που συντονίζει το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και εν όψει της αυριανής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Ο καθαρισμός της ακτής του Καρτερού που εκτείνεται εντός των Διοικητικών Ορίων του Δήμου Ηρακλείου ξεκίνησε νωρίς το πρωί από το ύψος της Λέσχης Αξιωματικών και επεκτάθηκε σε μήκος παραλίας 2 χιλιομέτρων.

Ο Δήμος Ηρακλείου διέθεσε προσωπικό, φορτηγά οχήματα, φορτωτή, γάντια, σακκούλες και λοιπό εξοπλισμό ενώ η ΣΕΑΠ συμμετείχε με 20 άνδρες και η 126 Σμηναρχία Μάχης με 10 . Το συντονισμό και την οργάνωση της δράσης είχε αναλάβει ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Ανδρέας Κυπραίος.

Επίσης χθες το ειδικό όχημα πλυντήριο κάδων της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου ξεκίνησε το πλύσιμο και την απολύμανση των κάδων απορριμμάτων του Ανατολικού Διαμερίσματος του Ηρακλείου.

Το πλυντήριο κάδων θα βρίσκεται καθημερινά σε διαφορετικό Δημοτικό Διαμέρισμα της πόλης για το πλύσιμο και την απολύμανση των κάδων απορριμμάτων.