Σε δύο ακόμα σημεία των παραλιακών οικισμών της Μεσαράς, Καλαμάκι και Μάταλα αντίστοιχα, στήθηκαν φέτος, για πρώτη φορά ράμπες για την πρόσβαση των ΑμεΑ στη θάλασσα.

Να υπενθυμίσουμε, ότι την προηγούμενη χρονιά με πρωτοβουλία του Συλλόγου ΑμεΑ Γονέων και Φίλων Νότιας Κρήτης \”ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ\” και την συνδρομή του Δήμου Φαιστού, καθώς και Εθελοντών, στήθηκε και λειτούργησε η ράμπα στον Κόκκινο Πύργο.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση η Δημοτική Αρχή, παρουσία της Δημάρχου Φαιστού και Αντιδημάρχων πραγματοποίησε φέτος, για πρώτη φορά, την εγκατάσταση στις ειδικές ράμπες πρόσβασης των ΑμεΑ στη θάλασσα, σε κεντρικά σημεία των δυο αυτών παραλιών.

Να σημειωθεί ότι η δαπάνη για το συγκεκριμένο έργο κάλυψε ο Δήμος Φαιστού, ενώ στην τοποθέτηση συνεργάστηκαν εθελοντές καθώς και μέλη του Συλλόγου ΑμεΑ Γονέων και Φίλων Νότιας Κρήτης \”ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ\” με πρώτο το συντοπίτη μας Μανόλη Στεφανουδάκη, Παραολυμπιονική, ο οποίος είχε και την πρωτοβουλία της κίνησης αυτής.

Η Δήμαρχος κ. Πετρακογιώργη, παραβρέθηκε στην διαδικασία τοποθέτησης, δήλωσε την ικανοποίηση της που η έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου θα βρει τις πιο πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου Φαιστού προσβάσιμες για όλους τους πολίτες, ανεξαιρέτως.

Η Δημοτική Αρχή με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών κινείται καθημερινά προς αυτή την κατεύθυνση, συνεχίζοντας το έργο της.

Ιδιαίτερα για τα ΑμεΑ, όπου για πρώτη φορά φέτος διοργανώθηκαν ειδικά μαθήματα γυμναστικής στο στάδιο των Μοιρών, έρχεται τώρα να προστεθεί η παραπάνω ενέργεια, η οποία θα κάνει ευκολότερη πλέον την πρόσβαση δημοτών και επισκεπτών με κινητικά προβλήματα στις παραλίες του Δήμου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook