Ερώτηση προς τους Υπουργούς Περιφερειακής Ανάπτυξης κ Μ. Χρυσοχοΐδη και Οικονομικών, κ Γ. Παπακωνσταντίνου κατέθεσε ο Βουλευτής Ηρακλείου, Φραγκίσκος Παρασύρης για την καθυστέρηση έγκρισης επενδυτικών σχεδίων με βάση των επενδυτικό νόμο του 2004.

Ένα μεγάλο μέρος των επενδυτών που κατόπιν μεγάλης ταλαιπωρίας κατάφεραν με βάση τον επενδυτικό νόμο 3299/2004 να αξιολογηθούν θετικά οι επενδύσεις τους, σήμερα έχουν ολοκληρώσει τα επενδυτικά τους σχέδιά, δεν έχουν λάβει όμως εξ ολοκλήρου την ενίσχυση που εγκρίθηκε.

Για ολοκλήρωση των επενδύσεων τους στηρίχτηκαν σε δάνεια υψηλών εξασφαλίσεων και σήμερα πιέζονται από τα υψηλά επιτόκια για την καταβολή των δόσεων. Αυτοί οι επενδυτές, αφού ξεπέρασαν όλους τους ανασταλτικούς παράγοντες πίστεψαν ότι με την έγκριση των επενδυτικών τους προτάσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ελληνικού κράτους θα μπορέσουν ανεμπόδιστα να προχωρήσουν στην υλοποίηση των σχεδίων τους.

Σήμερα όμως με ευθύνη της παρελθούσας κυβέρνησης, περιμένουν ακόμη την έγκριση της δεύτερης δόσης ή του υπολοίπου, των προβλεπόμενων από τον παλιό αναπτυξιακό νόμο ενισχύσεων, έχοντας περιέλθει πλέον σε αρκετά δυσμενή οικονομική κατάσταση.

Όλοι αυτοί οι επενδυτές περιμένουν ακόμα πότε θα αξιολογήσει ο μηχανισμός του Υπουργείου \”Ανάπτυξης\” τις επενδύσεις τους ώστε να λάβουν την πολυπόθητη δεύτερη δόση.

 Οι επενδυτές αυτοί ολοκλήρωσαν την επένδυση τους μέσα στα υποχρεωτικά χρονοδιαγράμματα που τους υποχρέωνε ο νόμος με απειλή ποινής απόρριψης και εξόφληασν πλήρως τις υποχρεώσεις τους με δικά τους χρήματα ή δάνεια, όπως ήταν υποχρεωμένοι, προκειμένου να πιστοποιήσουν την ολοκλήρωση της επένδυσης. Ως εκ τούτου ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί, παρά το γεγονός ότι δεν φέρουν ευθύνη για τι παραπάνω εξελίξεις:

α) Ποια μέτρα προτίθεται να λάβουν ώστε να εγκριθεί το υπόλοιπο των επιδοτήσεων για αυτά τα επενδυτικά σχέδια τα οποία εγκρίθηκαν με βάση τον αναπτυξιακό-επενδυτικό νόμο 3299/2004 και για τα οποία έχει καταβληθεί η πρώτη δόση επιδοτήσεων αλλά εκκρεμούν οι υπόλοιπες;

β) Εάν προτίθενται να πάρουν πρωτοβουλίες έναντι των τραπεζών ώστε να παγώσουν προσωρινά την ασφυκτική καταβολή των δόσεων μέχρι οι εν λόγω επενδυτές να λάβουν από το ελληνικό δημόσιο την επιδότηση που δικαιούνται.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook