Ύστερα από τρία χρόνια «αποχής» το υπουργείο Εργασίας ανοίγει και πάλι –έστω και με δειλά βήματα καθώς τα χρήματα είναι περιορισμένα- τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού. Το σύνολο των δικαιούχων με βάση τους προγραμματισμούς που έχουν γίνει μέχρι τώρα, θα φτάσει στα 220.000 άτομα

Οι 220.000 δικαιούχοι θα είναι οι εξής:

100.000 οι οποίοι θα ενταχθούν στο πρόγραμμα που ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΑΕΔ.

Tην απόφαση για παροχή δελτίων κοινωνικού τουρισμού αποφάσισε σήμερα το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΕΔ, παρουσία του Υπουργού Εργασίας, κ. Γιάννη Βρούτση. Ο υπουργός αφού ενημερώθηκε από το νέο διοικητή του Οργανισμού κ. Θεόδωρο Αμπατζόγλου για τις δράσεις αντιμετώπισης της ανεργίας, δήλωσε.

«Σήμερα είχαμε μια γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση και συνεργασία με το νέο διοικητή και τη διοίκηση του ΟΑΕΔ.

Αυτές τις στιγμές, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, είναι αναγκαία η ενίσχυση της παρέμβασης του ΟΑΕΔ στην αγορά εργασίας και την κοινωνία.

Τόσο με τα προγράμματα στήριξης της απασχόλησης και των ανέργων, όσο και με τη διεύρυνση του ρόλου του με κοινωνικές δράσεις.

Η αναβίωση, μάλιστα, των προγραμμάτων του κοινωνικού τουρισμού που αποφασίστηκε σήμερα από το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΕΔ, αλλά και άλλες πρόσφατες παρεμβάσεις όπως η παροχή οικογενειακών επιδομάτων από την Πρόνοια και τον ΟΓΑ, σηματοδοτούν την επανεκκίνηση και ενδυνάμωση του κοινωνικού κράτους, ως απαραίτητο στήριγμα και προϋπόθεση της ίδιας της αναπτυξιακής επανεκκίνησης της οικονομίας».

Τα εισοδηματικά κριτήρια θα είναι πιο αυστηρά από τα προηγούμενα χρόνια καθώς το κονδύλι που θα διατεθεί θα είναι της τάξης των 10.000.000 ευρώ.

Το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ θα υλοποιηθεί από τον Σεπτέμβριο καθώς το υπουργείο Εργασίας, όπως ανακοινώθηκε ύστερα από συνάντηση του υπουργού Εργασίας με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας, θέλει να χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα για να επιμηκύνει την τουριστική περίοδο (σ.σ μέχρι σήμερα, τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, υλοποιούνταν και αυτά μέσα στον Ιούλιο και στον Αύγουστο, μήνες κατά τους οποίους ούτως ή άλλως υπάρχουν υψηλά ποσοστά πληρότητας. Εντός των επόμενων ημερών, θα ανακοινωθούν από τον ΟΑΕΔ οι προϋποθέσεις για την υποβολή των αιτήσεων ενώ εκτός απροόπτου, απαραίτητη προϋπόθεση θα είναι το εισόδημα να μην υπερβαίνει συγκεκριμένα όρια τα οποία θα ανακοινωθούν.

120.000 οι οποίοι θα ενταχθούν στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού του ΟΓΑ

Οι προθεσμία υποβολής της αίτησης τόσο των ασφαλισμένων όσο και των συνταξιούχων του ΟΓΑ, λήγει στις 14 Ιουνίου. Οι ασφαλισμένοι, πρέπει να έχουν μαζί τους το βιβλιάριο ασθενείας, απόδειξη καταβολής εισφορών, αστυνομική ταυτότητα και τον ΑΜΚΑ τους. Οι συνταξιούχοι, χρειάζονται βιβλιάριο ασθενείας, ενημερωτικό σημείωμα σύνταξης, αστυνομική ταυτότητα και ΑΜΚΑ.

με πληροφορίες από fpress.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook