Ευρεία σύσκεψη, παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, για την πάταξη του παραεμπορίου στο νησί πραγματοποιήθηκε σήμερα(Πέμπτη) στα γραφεία της Περιφέρειας, την οποία συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Λαμπρινός.

Στην σημερινή σύσκεψη, στην οποία παραβρέθηκαν οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες και φορείς από ολόκληρη την Κρήτη, συζητήθηκε εκτενώς το φαινόμενο του παραεμπορίου, και ειδικότερα που αυτό εντοπίζεται (πύλες εισόδου-πλανόδιοι μικροπωλητές-λαϊκές αγορές).

Τα αποτελέσματα της σύσκεψης κρίνονται αρκετά ικανοποιητικά λόγο της μεγάλης προθυμίας και συναίνεσης των εμπλεκομένων για την πάταξη του φαινομένου.

Όπως αποφασίστηκε, πρόκειται να συσταθούν άμεσα μικτά συνεργεία για τον έλεγχο της αγοράς, που θα αποτελούνται από την Δ/ση εμπορίου, το ΣΔΟΕ την Αστυνομία, την Δημοτική Αστυνομία και το Λιμεναρχείο.
Μάλιστα ενόψει των εορτών του Πάσχα οι έλεγχοι στις πύλες εισόδου του νησιού θα είναι καθημερινοί.

Παράλληλα οι έλεγχοι αυτοί πρόκειται να επεκταθούν και σε άλλους χώρους όπως είναι κεντρικές και λαϊκές αγορές αλλά και στην ενδοχώρα.

Στην σημερινή σύσκεψη μεταξύ άλλων το παρών έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ε. Κουκιαδάκης, ο εισαγγελέας Ηρακλείου κ. Ν. Μαρκάκης, εκπρόσωπος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, του ΣΔΟΕ, των Λιμενικών Αρχών, της Δημοτικής Αστυνομίας, των ομοσπονδιών και συλλόγων εμπόρων εμποροβιοτεχνών του νησιού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook