Περιπτώσεις Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Ψυχικής Υγείας και εισέπρατταν παρανόμως δημόσιο χρήμα, κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, ενημερώνοντας ότι τα στοιχεία έχουν διαβιβαστεί στη Δικαιοσύνη.

Στο πλαίσιο συζήτησης σχετικής ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη, ο κ. Λυκουρέντζος είπε ότι οι «κύριοι αυτοί που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να εισπράττουν χωρίς να δίνουν», μπαίνουν και σε κινητοποίηση και στέλνουν σε συγκεκριμένο ευρωβουλευτή να υποβάλει ερώτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με αβάσιμα επιχειρήματα εναντίον του υπουργείου Υγείας.

«Εκβιάζουν ότι θα φέρουν έξω από το υπουργείο και τους ψυχικά ασθενείς. Γιατί θίχθηκαν τα συμφέροντά τους. Δεν θέλουν διαφάνεια, δεν θέλουν να λειτουργούν με βάση τις πραγματικές ανάγκες, να αμείβονται για όσα προσφέρουν. Είναι μεγαλοεπιχειρηματίες» τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Επιπλέον ανέφερε ότι υπάρχει ΜΚΟ με 400 εργαζομένους που δεν έχει πάρει ούτε ευρώ από την ιδιωτική πρωτοβουλία, ενώ μεταξύ των άλλων, συνέχισε, δεν πληρώνουν τους εργαζομένους παρότι εισπράττουν από τον κρατικό προϋπολογισμό, από τους κοινοτικούς πόρους. «Κι είναι έξω από το υπουργείο να διαδηλώνουν γιατί έτσι νομίζουν ότι θα επιβάλλουν τους όρους τους. Αλλά υπήρξε πολιτικό κατεστημένο το οποίο τους στήριξε. Και τώρα έχουν βάλει στόχο τον υπουργό με απειλές, εκβιασμούς με προειδοποιήσεις» υπογράμμισε ο κ. Λυκουρέντζος.

Αναπτύσσοντας την ερώτησή του, ο Νικήτας Κακλαμάνης ζήτησε από τον υπουργό να πληροφορηθεί αν αληθεύει ότι οι ΜΚΟ για την Ψυχική Υγεία τα τελευταία 15 χρόνια πήραν 1,4 δισ. ευρώ και τι κατέδειξε ο διαχειριστικός έλεγχος που διατάχθηκε πριν από δύο χρόνια. Ακόμα, υποστήριξε ότι η ΜΚΟ «Κλίμακα» πήρε το 2011 6 εκατ. 714 ευρώ και το 2012 άλλα 3 εκατ. ευρώ, ενώ το ζευγάρι που διαχειρίζεται την ΙΡΙΣ έλαβε προσωπική αμοιβή για δύο χρόνια 1,5 εκατ. ευρώ.

Απαντώντας ο κ. Λυκουρέντζος και πάντως χωρίς να κατονομάσει, επεσήμανε ότι υπάρχουν κρούσματα διαφθοράς για τα οποία όμως επιλαμβάνεται πλέον η Δικαιοσύνη, και διαβεβαίωσε ότι οι ευθύνες θα καταλογιστούν.

nocomments.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook