Κατατέθηκε σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών η μήνυση του Σωματείου Ειδικών Φρουρών κατά του γραμματέα της Κ.Ο. ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Νίκου Βούτση, για τις πρόσφατες δηλώσεις του περί «μπάτσων» και «μπράβων», σε αναφορά του για την οπλοφορία.

Οι ειδικοί φρουροί εγκαλούν τον κ. Βούτση με το σκεπτικό ότι εξυβρίζει τον Έλληνα αστυνομικό, γιατί ο χαρακτηρισμός «μπάτσος» προσβάλλει την προσωπικότητά του, ενώ, όπως αναφέρεται στη μήνυση, με την δήλωσή του «απαξιώνει το ρόλο τους και την υπηρεσία τους και τους συνδέει με ιδέες, πρακτικές και νοοτροπίες αντίθετες με την δημοκρατική Πολιτεία».

Επισημαίνεται ακόμα στην μήνυση ότι με την δήλωση του ο κ. Βούτσης, «εξομοιώνει τους συναδέλφους αστυνομικούς με τους «μπράβους» και «οτιδήποτε κυκλοφορεί στη χώρα», υπονοώντας προφανώς φασιστικά, έκνομα και άλλα ακραία στοιχεία που δρουν με παράνομες μεθόδους και επιβάλλονται δια της βίας».

Υπενθυμίζεται ότι η δήλωση που προκάλεσε την αντίδραση των ειδικών φρουρών ήταν:

«Το να λέμε μόνο για τους βουλευτές και να έχει όπλο ο τελευταίος μπάτσος, μπράβος, και οτιδήποτε κυκλοφορεί στη χώρα, την επικινδυνότητα για τον απλό πολίτη την μειώνουμε κατ\’ ελάχιστο. Καλό θα ήταν ενδεχομένως μέσα από αυτή τη συζήτηση να ανοίξει ένα θέμα απαγόρευσης της οπλοφορίας».

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook