Ευρεία σύσκεψη για την αντιμετώπιση της «μαύρης» εργασίας με τη συμμετοχή των υπουργών Εργασίας και Δημόσιας Τάξης, θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί της Τετάρτης στο υπουργείο Εργασίας.

Στο επίκεντρο θα βρεθεί ο προγραμματισμός και η εφαρμογή του επιχειρησιακού πλαισίου των δράσεων των δύο υπουργείων και των αρμόδιων φορέων τους για την αντιμετώπιση της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας, καθώς και άλλων μορφών παραβατικότητας στην αγορά εργασίας.

Εκτός από τους κ.κ. Γιάννη Βρούτση και Νίκο Δένδια, στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο υφυπουργός Εργασίας Ν.Παναγιωτόπουλος, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Ν.Παπαγιαννόπουλος, η γγ του υπουργείου Εργασίας Άννα Στρατινάκη, ο ειδικός γραμματέας ΣΕΠΕ Μ.Κανδαράκης, ο διοικητής του ΙΚΑ Ρ.Σπυρόπουλος.

Θα μετέχουν, επίσης, εκπρόσωποι της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης του ΙΚΑ (Ε.ΥΠ.Ε.Α) και ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΥΠ.Ο.Α.Δ.Η.Ε.), ταξίαρχος Βασίλης Κοντογιάννης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Εργασίας (ΙΝΕ) της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ), περίπου 1,5 εκατομμύριο εργαζόμενοι στην Ελλάδα, Έλληνες και αλλοδαποί, απασχολούνται υπό καθεστώς μερικής ή συνολικής ανασφάλιστης εργασίας.

Το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ εκτιμά, επίσης, ότι το 2012 η εισφοροδιαφυγή ξεπέρασε τα 6 δισ. μόνο για το ΙΚΑ, ενώ η απώλεια πόρων για το ασφαλιστικό σύστημα, λόγω της αυξημένης ανεργίας και των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, θα αγγίξει τα 9 δισ. ευρώ έως το 2019.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook