Καταιγισμό αντιδράσεων αντιμετώπισε ένας γερουσιαστής των ΗΠΑ όταν κατηγόρησε ότι οι ορμόνες, εν μέρει τουλάχιστον, ευθύνονται για τις σεξουαλικές επιθέσεις στον αμερικανικό στρατό.

Ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών, Σάξμπι Τσάμπλις, παρέθεσε την άποψή του κατά τη διάρκεια συνεδρίασης, στην οποία συμμετείχαν ανώτατα στελέχη του Στρατού, του Ναυτικού και της Αεροπορίας, πεζοναύτες και αρχηγοί του Λιμενικού Σώματος. Ο πρόεδρος του Γενικού Επιτελείου ήταν επίσης παρών.

«Οι νέοι που κατατάσσονται στις υπηρεσίες μας είναι συνήθως μεταξύ 17 και 23 ετών», είπε ο Τσάμπλις. «Τα επίπεδα των ορμονών που από τη φύση τους έχουν σε αυτή την ηλικία, ίσως συμβάλουν στο να συμβαίνουν αυτού του είδους τα περιστατικά», είπε, προτού επιπλήξει το στρατό και το ίδιο το Κογκρέσο για την αποτυχία τους στο να πατάξουν τα περιστατικά σεξουαλικών επιθέσεων.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η γερουσιαστής Κλερ Μακάσκιλ, πρώην εισαγγελέας που χειριζόταν εγκλήματα σεξουαλικής φύσης, δήλωσε ωμά ότι «δεν πρόκειται για τη σεξουαλική πράξη. Η εμπειρία μου σε αυτόν τον τομέα μου έχει μάθει ότι πρόκειται για εγκληματική πράξη και κακοποίηση».

Η Ντέμπι Γουέιζερμαν, πρόεδρος της Δημοκρατικής Εθνικής Επιτροπής, κάλεσε τον Τσάμπλις να απολογηθεί. «Πιστεύω ότι πρέπει αναλογιστούμε πως αν, Θεός φυλάξει, έπεφτε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης ένα μέλος της οικογένειάς μας, θα επιρρίπταμε τις ευθύνες στις ορμόνες και όχι στον βιαστή;», είπε σε τηλεοπτικό δίκτυο.

«Είναι απλό; Οι ίδιοι οι εγκληματίες είναι υπεύθυνοι για τις σεξουαλικές επιθέσεις και όχι οι ορμόνες τους», δήλωσε ο Μάικ Τέρνερ, επίσης γερουσιαστής των Δημοκρατικών.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook