Είναι η ώρα που οι περισσότεροι βαριούνται στο γραφείο και είναι σχεδόν έτοιμοι να κοιμηθούν. Η πιο αντιπαραγωγική στιγμή είναι πέντε λεπτά πριν το ρολόι δείξει 15.00, όταν οι εργαζόμενοι νιώθουν την ακαταμάχητη ανάγκη για χουζούρι και ξεκούραση, γιατί όχι και για έναν υπνάκο.

Αυτό δείχνει έρευνα που πραγματοποίησε το σάιτ LondonOffices.com, μεταξύ 400 υπαλλήλων στην Βρετανία.

Οι περισσότεροι ερωτηθέντες, δήλωσαν ότι λίγα λεπτά πριν τις 3.00 το απόγευμα, αφότου έχουν μόλις επιστρέψει από το διάλειμμα για το μεσημεριανό, καταβάλλονται από την υπνηλία που συνήθως ακολουθεί το γεύμα και για να την καταπολεμήσουν αρχίζουν να κάνουν chat και να οργανώνουν τη βραδιά τους. Μπορεί να δείχνουν απολύτως απορροφημένοι από τον υπολογιστή τους, ωστόσο εκείνα τα επίμαχα λεπτά, οι πιο πολλοί εργαζόμενοι σερφάρουν για ψυχαγωγικούς λόγους, ανταλλάσσοντας αστεία και κουτσομπολεύοντας με φίλους.

Η προσήλωση στην οθόνη του υπολογιστή, είναι άλλωστε μια…έξυπνη τακτική που τους επιτρέπει να ξεφεύγουν από το κατσάδιασμα του προϊσταμένου. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που ακολουθούν διαφορετική συνταγή για να καταπολεμήσουν την υπνηλία και σηκώνονται από το γραφείο τους για να πιούν έναν καφέ ή να φάνε λίγη σοκολάτα.

«Το κόλπο είναι να διατηρείς ένα σταθερό επίπεδο απασχόλησης καθόλη την διάρκεια της ημέρας και να αποφεύγεις να κάνεις πάρα πολλά το πρωί. Επιπλέον πρέπει να κάνεις περιοδικές, πεντάλεπτες παύσεις, γιατί αυτά τα μίνι-διαλείμματα βοηθούν στο να αντέξεις όλη την ημέρα στην δουλειά», είναι η συμβουλή «επιβίωσης» ενός εκ των συμμετεχόντων στην έρευνα.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook