Συγκεντρωμένοι σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο βρίσκονται από νωρίς το πρωί της Τετάρτης οι ναυτεργάτες, μπλοκάροντας τον απόπλου πλοίων. Οι ναυτεργάτες ζητούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες.

Από τα ξημερώματα της Τετάρτης έχουν συγκεντρωθεί στην προβλήτα του λιμανιού του Πειραιά από όπου φεύγουν τα υδροπτέρυγα, καθώς και τα επιβατηγά – οχηματαγωγά για Αργοσαρωνικό, εμποδίζοντας τον απόπλου τους.

Μέχρι στιγμής δύο ιπτάμενα δελφίνια δεν έχουν αναχωρήσει από το λιμάνι του Πειραιά, ενώ εμποδίζεται η επιβίβαση και στο πλοίο «Άγιος Νεκτάριος» για την Αίγινα.

Σύμφωνα με εκπροσώπους των συνδικαλιστών, θα υπάρξει μπλόκο σε ένα από τα τέσσερα πλοία που αναχωρούν από Ραφήνα και σε τρία που φεύγουν από Λαύριο.

Η ΠΝΟ είχε δώσει προθεσμία ώς σήμερα, Τετάρτη, προκειμένου να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα στα πληρώματα των πλοίων της ακτοπλοΐας, τονίζοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα ξεκινήσει κινητοποιήσεις στα πλοία των εταιρειών που δεν καταβάλλουν τα οφειλόμενα.

«Οι ναυτεργάτες δουλεύουν απλήρωτοι επτά μήνες. Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες είχαν το χρόνο που τους είχαμε προειδοποιήσει για να μη γίνει αναστάτωση στα δρομολόγια των πλοίων» είπε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ, Αντώνης Νταλακογιώργος.

Πρόσθεσε ότι ορισμένες εταιρείες έχουν κάνει κινήσεις για εξόφληση των δεδουλευμένων. «Για να σταματήσουμε την κινητοποίηση θα πρέπει σήμερα να δούμε εξοφλητικούς λογαριασμούς. Σε όποια εταιρεία δεν συμμορφωθεί οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν».

Η ΠΝΟ με έγγραφό της προς τον υπουργό Ναυτιλίας και τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας καλεί τους εργοδότες «να προβούν σε άμεση και πλήρη εξόφληση των καθυστερούμενων αποδοχών των συναδέλφων μας, το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013, άλλως η Ομοσπονδία μας θα προβεί σε συνδικαλιστική παρέμβαση από το πρωί της ημερομηνίας αυτής στα πλοία τους που θα βρίσκονται στα λιμάνια της Αττικής, μέχρι την καταβολή των οφειλόμενων στους δικαιούχους, εκτός των πλοίων των εταιρειών που θα έχουν μέχρι τότε τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις τους».

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook