Έκλεψε τις εντυπώσεις το περίπτερο του δήμου Γόρτυνας στην διεθνή έκθεση \”Κρήτη-Η μεγάλη συνάντηση\” που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 24-27 Μαΐου στις εγκαταστάσεις του TAE KWON DO στο Δέλτα Φαλήρου.

Στο περίπτερο της Γόρτυνας, που ήταν ένα από τα μεγαλύτερα αν όχι το μεγαλύτερο της Έκθεσης, φιλοξενήθηκαν 12 τοπικές επιχειρήσεις που παρουσίασαν στο κοινό τα προϊόντα τους, ενώ το επισκέφτηκε πλήθος κόσμου, ανάμεσά τους ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, η αντιπεριφερειάρχης, Θεανώ Βρέτζου, κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του Ηρακλείου και φυσικά ο Δήμαρχος Γόρτυνας.

Ο Νίκος Σχοιναράκης, που είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους επισκέπτες της έκθεσης για τα προϊόντα της Γόρτυνας, εξέφρασε την ικανοποίηση του από την προβολή που έλαβε το περίπτερο του δήμου, συγχαίροντας τόσο τους παραγωγούς που συμμετείχαν, όσο και τους υπαλλήλους που επωμίστηκαν το βάρος να το οργανώσουν.

«Η παρουσία των τοπικών προϊόντων της Γόρτυνας στην διεθνή έκθεση \”Κρήτη-Η μεγάλη συνάντηση\”, κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη και μας γεμίζει με αισιοδοξία για το μέλλον.

Οι συναντήσεις μεταξύ των παραγωγών και των επιχειρηματιών της περιοχής με τους εκπροσώπους των διεθνών αγορών πραγματοποιήθηκαν μέσα σε πολύ θερμό κλίμα και όπως διαφάνηκε είναι θέμα χρόνου να κλειστούν μια σειρά από εμπορικές συμφωνίες, με ότι αυτό συνεπάγεται για την προώθηση των Γορτύνιων προϊόντων.

Η συνεργασία μας με τους παραγωγούς και του επαγγελματίες της περιοχής φαίνεται να αποδίδει καρπούς, αφού τα προϊόντα που παράγονται στο δήμο μας και τα οποία διακρίνονται για την ασυναγώνιστη ποιότητά τους, προσελκύουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών». τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Σχοιναράκης.

Να σημειωθεί πως όσοι από τους Γορτύνιους παραγωγούς και επιχειρηματίες είχαν μαζί τους ποσότητες από τα προϊόντα τους κι όχι απλά εκθέματα, τα πούλησαν στους επισκέπτες από τις πρώτες κιόλας μέρες της Έκθεσης.
Η επόμενη αποστολή έχει οριστεί για το Σάο Πάολο.

Ο δήμος Γόρτυνας προσκλήθηκε να συμμετάσχει στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών CIΑL, που θα πραγματοποιηθεί από τις 25 έως τις 28 Ιουνίου, στη μεγαλούπολη της Βραζιλίας.

\’Έπειτα από συνεννόηση με το ελληνο-βραζιλιάνικο Επιμελητήριο, αποφασίστηκε να παραχωρηθεί τιμής ένεκεν στο δήμο Γόρτυνας, δωρεάν χώρος για να εκθέσει τα προϊόντα του. Παράλληλα προτάθηκε στους ανθρώπους του μεσαρίτικου δήμου, να συμμετάσχουν και στην Διεθνή Έκθεση Αγροτικών Προϊόντων του CITY στο Λονδίνο, που θα γίνει εντός του 2014.

Μάλιστα όπως τόνισαν οι διοργανωτές, κεντρικό θέμα της έκθεσης αναμένεται να είναι ο δήμος Γόρτυνας, εις ένδειξη αναγνώρισης για την ιστορικότητά του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook