Σε μια πρόσφατη πτήση της Singapore Airlines από τη Σιγκαπούρη με προορισμό το Λονδίνο, ο πιλότος άναψε την ένδειξη πρόσδεσης της ζώνης ασφαλείας γύρω στις 11 το πρωί, την ώρα που οι αεροσυνοδοί σερβίραν το πρωινό στους επιβάτες. Μάλιστα το πιλοτήριο ενημέρωσε για το ενδεχόμενο το αεροσκάφος να πέσει σε κενά αέρος και το πρωινό θα έπρεπε να διακοπεί λόγω των αναταράξεων και ζήτησε από τα μέλη του πληρώματος να κάτσουν αμέσως στις θέσεις τους.

Μετά από λίγα δευτερόλεπτα, το αεροσκάφος έπεσε σε κενό αέρος, έχασε απότομα ύψος με αποτέλεσμα να πεταχτούν τα γεύματα, και ότι άλλο δεν ήταν δεμένο, στο ταβάνι.

Το αεροπλάνο έπεσε απότομα 20 μέτρα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά 11 επιβάτες και 1 μέλος του πληρώματος. Τους φρόντισαν γιατροί κατά την άφιξή τους στο Χίθροου.

Ενας επιβάτης, ο Αλαν Κρος που καθόταν στη θέση 45D και δεν έχασε την ψυχραιμία του την ώρα των αναταράξεων πήρε την φωτογραφική του μηχανή και απαθανάτισε τις στιγμές μετά τις αναταράξεις.

Οπως αναφέρει και ο ΣΚΑΪ ο Κρος είπε πως οι αεροσυνοδοί ήταν εκπληκτικοί στον τρόπο που αντέδρασαν, φροντίζοντας τους τραυματίες και καθαρίζοντας τον θάλαμο επιβατών για να συνεχίσει η πτήση κανονικά τις υπόλοιπες δέκα ώρες του ταξιδιού. Κατά τη διάρκεια της αποβίβασης, ο κάθε επιβάτης έλαβε ένα μεγάλο κουτί με σοκολάτες.

 


iefimerida.gr