Από το Σάββατο 08/06 πρόκειται να λειτουργήσουν δύο νέες ομάδες του προγράμματος «Σχολές Γονέων» του Υπουργείου Παιδείας στις περιοχές της Καντάνου και της Παλαιόχωρας.

Και στις δύο περιοχές, το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σε οχτώ συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν μέσα σε 4 Σαββατοκύριακα μέχρι το τέλος του Ιούνη και απευθύνεται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών.

Η θεματολογία των συναντήσεων θα προσαρμοστεί στις ιδιαίτερες ανάγκες των γονέων που θα παρακολουθήσουν το σεμινάριο και θα περιλαμβάνουν θέματα που αφορούν τις σχέσεις των γονέων με τα παιδιά τους, τη συνεργασία της οικογένειας με το σχολείο, την πρόληψη και αντιμετώπιση δυσκολιών στην παιδική και εφηβική ηλικία κ.α.

Το εν λόγω έργο εντάσσεται στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο Πράξεων «Σχολές Γονέων ΑΠ7, ΑΠ8 και ΑΠ9» και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Για την υλοποίηση και των δύο τμημάτων βοήθησαν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων και των δύο περιοχών, η Κυρία Ευαγγελία Βαρελάκη από την Κάντανο και η Κυρίες Τζένη Κοντοκριθάκη και Βίκη Σφακιανάκη από την Παλαιόχωρα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook