Με στελέχη ομογενειακών φορέων και εκπροσώπους ταξιδιωτικών οργανισμών συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ενώ από την Παρασκευή μέχρι το Σάββατο θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στο Τορόντο του Καναδά, όπου θα έχει επαφές με τουριστικούς παράγοντες.

Στη Νέα Υόρκη, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας το πρωί της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας) και η κ. Κεφαλογιάννη είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει συνοπτικά το έργο της κυβέρνησης και ειδικότερα του υπουργείου της για να ενισχυθεί η τουριστική υποδομή, να βελτιωθεί η εικόνα της χώρας και να έρθουν όλο και περισσότεροι τουρίστες στη χώρα μαςε.

«Ασφαλής και φιλόξενος χώρος είναι η Ελλάδα», επισήμανε η κ. Κεφαλογιάννη, ενώ απαντώντας σε αρκετές ερωτήσεις ομογενών για μια σειρά ζητημάτων που αφορούν τον τουριστικό τομέα, υποστήριξε ότι «μαζί είμαστε δύναμη» και «έχουμε βγει πιο ενωμένοι από την κρίση».

Η υπουργός μίλησε για το έργο της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός «άλλαξε την εικόνα» της χώρας μας, σημειώνοντας την ευγνωμοσύνη της προς το πρόσωπό του για τη μεγάλη εμπιστοσύνη που της επέδειξε, να αναλάβει το υπουργείο Τουρισμού.

Στη συνέχεια, έκανε αναφορά στις προσπάθειες που καταβάλλονται στο θέμα των απευθείας αεροπορικών πτήσεων ΗΠΑ-Ελλάδας, στην αντιμετώπιση της «αντι-τουριστικής» συμπεριφοράς ανάμεσα σε πολίτες, καθώς και στη «ζημιά που προκαλούν» οι απεργίες, όταν επηρεάζουν τη λειτουργία τουριστικών και αρχαιολογικών χώρων.

Επίσης, αναφέρθηκε στις επενδυτικές ευκαιρίες, σημειώνοντας τη σχετική νομοθεσία με το «one-stop-shop» και στις διευκολύνσεις που προσφέρονται σε ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Η κ. Κεφαλογιάννη, εκτός από τις συναντήσεις με στελέχη της τουριστικής βιομηχανίας και παράγοντες της ομογένειας, συναντήθηκε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC, με τον ελληνοαμερικανό δημοσιογράφο, Τζορτζ Στεφανόπουλο και σήμερα θα έχει συναντήσεις με δημοσιογράφους αμερικανικών ΜΜΕ.

Ανάμεσα στους παριστάμενους στη συνάντηση με τους ομογενείς, ήταν ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ, πρέσβης Μιχαήλ Σπινέλλης, ο γενικός πρόξενος Γιώργος Ηλιόπουλος, ο πρόξενος Ευάγγελος Κυριακόπουλος, η νέα διευθύντρια του ΕΟΤ στη Νέα Υόρκη, Γρηγορία Καματερού, ο πρώην διευθυντής Χρύσανθος Πετσίλας, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Ελλάδας, Νίκος Παπακωνσταντίνου και πολλοί άλλοι.

Στο Τορόντο. η κ. Κεφαλογιάννη θα έχει επαφές με τουριστικούς παράγοντες προκειμένου να προωθήσει θέματα του ελληνικού τουρισμού, ενώ παράλληλα θα δώσει συνεντεύξεις σε μεγάλα καναδικά μέσα ενημέρωσης.

Η κ. Κεφαλογιάννη θα συναντηθεί με εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών, τουριστικούς πράκτορες και παράγοντες του τουρισμού στον Καναδά, προκειμένου να ενημερώσει για τη νέα προοπτική του τουριστικού προϊόντος στην Ελλάδα.

Η υπουργός Τουρισμού, επίσης, θα παρευρεθεί στην ετήσια εκδήλωση του Ελληνοκαναδικού ιδρύματος «Hellenic Heritage Foundation» κατά την οποία θα βραβευθεί ο ιδρυτής των έξυπνων συσκευών Blackberry, Μάικ Λαζαρίδης, με το βραβείο «Lifetime Achievement Award».

in.gr  με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook