Την κατάργηση της «πρόχειρης διαδικασίας» των προσωρινών διαταγών ζήτησε ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Χρήστος Γκόρτσος ενημερώνοντας την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή στην οποία συζητείται το νομοσχέδιο για την ευνοϊκή μεταχείριση δανειοληπτών με ενήμερα δάνεια.

Η αναφορά του προκάλεσε σχόλια από σειρά βουλευτών που ζήτησαν διευκρινίσεις από τον κ. Γκόρτσο, τις οποίες αναμένεται να δώσει στη διάρκεια της συνεδρίασης.

Ο κ. Γκόρτσος τόνισε επίσης πως ο αριθμός των αιτήσεων που θα υποβληθούν με την ψήφιση του νομοσχεδίου θα είναι μεγάλος.

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ενημέρωσε τους βουλευτές ότι καθυστερούν σημαντικά τα δικαστήρια καθώς υπάρχουν ειρηνοδικεία που ορίζουν δικάσιμο το 2022 ή το 2023 όπως για παράδειγμα συμβαίνει στη Νέα Ιωνία.

Πρότεινε τέλος να αυξηθεί το ποσοστό του 10% που προβλέπεται στο νομοσχέδιο ως ελάχιστη μηνιαία δόση.

Στη σημερινή συνεδρίαση γίνεται ακρόαση φορέων.

Πρόκειται για την Ένωση Τραπεζών, την Τράπεζα της Ελλάδος, το ΙΝΚΑ, τη ΓΣΕΕ, την Εκτελεστική Γραμματεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, τον Συνήγορο του Καταναλωτή, την ΕΚΠΟΙΖΩ, την Πανελλήνια Ομοσπονδία του ΙΚΑ και το ΔΣΑ.

Όπως έκανε γνωστό πριν από λίγο ο πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Βλάχος, η Τράπεζα της Ελλάδος δεν θα παραστεί αλλά αποστέλλει υπόμνημα στην κοινοβουλευτική επιτροπή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook