Η Εκκλησία και ο Αρχιεπίσκοπος ουδέποτε ζήτησαν από την κυβέρνηση την απόσυρση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, τονίζει κατηγορηματικά η Εκκλησία της Ελλάδος.

Με παρέμβασή του στην τηλεοπτική εκπομπή του ΜEGA «Ανατροπή» ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής, Χάρης Κονιδάρης έδωσε διευκρινίσεις για το θέμα.

«Η επίσημη Εκκλησία δεν ισχυρίζεται σε καμία περίπτωση ότι μέσω του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου γίνεται μία προσπάθεια να φιμωθεί η φωνή της. Η Εκκλησία ουδέποτε παρενέβη στην κυβέρνηση ή σε οποιονδήποτε άλλο πολιτικό φορέα και ζήτησε την απόσυρση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου. Ούτε φυσικά ζητήθηκε από τον οποιονδήποτε η παρέμβασή της» τόνισε ο κ. Κονιδάρης.

Και πρόσθεσε ότι το κήρυγμα της Εκκλησίας που είναι κήρυγμα του Ευαγγελίου, του Ιησού Χριστού, δεν προτρέπει σε μίσος κατά οποιουδήποτε ανθρώπου.

Σε άλλο σημείο της παρέμβασή του, όπως γράφουν Τα Νέα, o κ.Κονιδάρης τόνισε ότι η Εκκλησία δεν έχει απολύτως τίποτα να φοβάται από ένα τέτοιο νομοσχέδιο.

«Είναι τελείως διαφορετικό πράγμα ένας κληρικός να ομιλεί από τον άμβωνα και να κηρύττει το Ευαγγέλιο και άλλο να κηρύττει και να λέει στους πιστούς να πάρουν τα Καλάσνικοφ και να βγουν στους δρόμους και να θερίσουν κόσμο. Το ένα κήρυγμα είναι ορθόδοξου κληρικού και το άλλο κήρυγμα είναι Ταλιμπάν» σημείωσε.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook