Ξεκινούν την Τετάρτη στη Νέα Υόρκη οι εργασίες του 2ου Greek Investment Forum που οργανώνουν το Ελληνικό Χρηματιστήριο και το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Πεντακόσιοι σύνεδροι θα παρακολουθήσουν το συνέδριο (από 250 πέρυσι), ενώ στα πλαίσια των επιχειρηματικών συναντήσεων καθορίσθηκαν 450 ραντεβού ελληνικών εισηγμένων εταιριών με ξένα funds.

Κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι ειδικοί θα συζητήσουν το μακροοικονομικό περιβάλλον, το μέλλον του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων, το πρόγραμμα των ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων και, τέλος, όλα εκείνα τα μέτρα πού τονώνουν την ανταγωνιστικότητα.

Χθες, Τρίτη, προηγήθηκε του συνεδρίου ένα άνευ προηγούμενου επικοινωνιακό μπαράζ με συνεντεύξεις του προέδρου του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Σ. Λαζαρίδη, του προέδρου του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Γιάννου Γραμματίδη, του καθηγητή Γκίκα Χαρδούβελη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ.Σταϊκούρα ως εκπροσώπου της κυβέρνησης, σε τηλεοπτικούς σταθμούς κι εφημερίδες του οικονομικού τύπου.

Ακολούθησε συνάντηση των οργανωτών και του κ. Χαρδούβελη με τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, που στηρίζει την ελληνική προσπάθεια.

Τέλος, οι κ.κ. Γραμματίδης και Λαζαρίδης, με δηλώσεις τους, εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για το μέλλον της χώρας και τις αναπτυξιακές της προοπτικές, αλλά και την ικανοποίησή τους από την μέχρι χθες πορεία των συμμετοχών στο συνέδριο και από την μεγάλη ανταπόκριση για την οργάνωση μεμονωμένων επιχειρηματικών ραντεβού.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook