Θετικός για την πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος του Ευρωπαίου επιτρόπου Όλι Ρεν, Σάιμον Ο\’ Κόνορ, με αφορμή τα στοιχεία της Eurostat για την ύφεση στην Ελλάδα.

Ερωτηθείς ο κ. Ο\’ Κόνορ τόνισε ότι η σημερινή δεύτερη εκτίμηση της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας ευθυγραμμίζεται πλήρως με την πρώτη εκτίμηση που δημοσιοποιήθηκε στις 15 Μαΐου και «δεν υπάρχουν εκπλήξεις».

Επίσης, σημείωσε ότι εξακολουθούν να παραμένουν σε ισχύ οι εαρινές προβλέψεις, υπογραμμίζοντας: «Οι εσωτερικές μας εκτιμήσεις ξεπεράστηκαν προς το θετικό σε σχέση με τις σημερινές ανακοινώσεις της Eurostat».

Παράλληλα, ο κ. Ο\’ Κόνορ έκανε λόγο για «ενθαρρυντικές εξελίξεις» στον δείκτη εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, ο οποίος βρέθηκε τον Μαΐο σε πενταετές υψηλό, καθώς αυξήθηκε 4,6 μονάδες σε μηνιαία βάση και 16,5 μονάδες σε ετήσια βάση.

Ο εκπρόσωπος του κοινοτικού επιτρόπου υπογράμμισε ότι οι προβλέψεις αυτές έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες της Επιτροπής και πρόσθεσε: «Περιμένουμε καλά αποτελέσματα στο σύνολο του έτους».

in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook