Στο πλαίσιο του προγράμματος κλάσης MED «Βελτίωση της Ενεργειακής Απόδοσης στο κύκλο του νερού μέσω χρήσης καινοτόμων πρακτικών στην Διαχείριση Όμβριων Υδάτων σε έξυπνες Μεσογειακές Πόλεις» και ακρωνύμιο E2STORMED, ο Δήμος Χερσονήσου θα συμμετάσχει στην 2η συνάντηση στο Σέτινιε του Μαυροβουνίου που θα πραγματοποιηθεί στις 6 και 7 Ιουνίου 2013.

Ο Δήμος θα εκπροσωπηθεί από τον κ. Εμμανουήλ Μιχελεκάκη (Αυτ. Τμήμα Προγραμματισμού, Οργάνωσης & Εσωτερικού Ελέγχου και μέλος της Κατευθυντήριας Επιτροπής Συντονισμού -Steering Committee- του εν λόγω προγράμματος) και την κ. Ειρήνη Σουλτάτου (Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών και μέλος της Ενεργειακής Περιφερειακής Ομάδας Δήμου Χερσονήσου).

Στο Σέτινιε θα παραστούν εκπρόσωποι των υπολοίπων εταίρων και συγκεκριμένα το Πολυτεχνείο της Βαλένθια (Αρχηγός Εταίρος) και ο Δήμος Μπεναγκουασίλ από την Ισπανία, η Κοινότητα Γκράνα και Μάϊρα και ο Δήμος Πίζα από την Ιταλία, η Ένωση Δήμων της Μάλτας, το Πανεπιστήμιο Άρμπετρέϋ από το Νταντή του Ηνωμένου Βασιλείου, ο Δήμος Ζάγκρεμπ από την Κροατία και φυσικά ο διοργανωτής εταίρος, ο Δήμος Σέτινιε από το Μαυροβούνιο.

Στην 2η αυτή συνάντηση οι Εταίροι, κατά την διάρκεια της Πιλοτικής-Τεχνικής Επιτροπής (Pilot Committee), θα επικεντρωθούν στο Εργαλείο Διαχείρισης των όμβριων Υδάτων προωθώντας τα «Αειφόρα Συστήματα Διαχείρισης Όμβριων Υδάτων» (Sustainable Drainage Systems-SUDs) με απώτερο σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας στον κύκλο του νερού. Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, θα διεξαχθεί και η Κατευθυντήρια Επιτροπή Συντονισμού (Steering Committee), όπου θα συζητηθούν και θα αποφασιστούν διοικητικά και οικονομικά θέματα του προγράμματος.

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης δήλωσε:

«Ο Δήμος Χερσονήσου έχει δεσμευθεί ως μέλος του Συμφώνου των Δημάρχων να αναλάβει δράσεις με σκοπό τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης στο Δήμο μας.

Το πρόγραμμα E2STORMED δίνει την ευκαιρία να υλοποιήσουμε τέτοιες δράσεις για τη μείωση της ενέργειας στον κύκλο του νερού και εν γένει της ορθολογικής διαχείρισης των όμβριων υδάτων, σε συνεργασία με άλλους ευρωπαϊκούς φορείς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Ο Δήμος μας, ένας έμπειρος Δήμος στην υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων συνεχίζει να δείχνει την εξωστρέφειά του συμμετέχοντας σε δράσεις όπως το πρόγραμμα E2STORMED.

Τα αποτελέσματα αυτής της δράσης θα δώσουν στο Δήμο μας μία μελέτη η οποία θα μας οδηγήσει στην ορθολογική διαχείριση των όμβριων υδάτων, την εξοικονόμηση νερού άρα και ενέργειας.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook