Τα σοβαρά κενά στο ελληνικό πακέτο διάσωσης παραδέχεται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αξιολογώντας τους χειρισμούς του για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας σε περίοδο δημοσιονομικής λιτότητας.

Το ΔΝΤ παραδέχεται ότι υποτίμησε σημαντικά τη ζημιά που προκάλεσε η συνταγή λιτότητας στην ελληνική οικονομία, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως η αντίδραση στην κρίση έδωσε χρόνο στην ευρωζώνη να περιορίσει τις επιπτώσεις για την υπόλοιπη Ευρώπη.

Ο διεθνής Οργανισμός τονίζει, επίσης, ότι παρέβη τους κανόνες του για να κάνει το διογκούμενο χρέος της Ελλάδας να φαίνεται βιώσιμο, καθώς η χώρα δεν ικανοποιούσε τρία από τα τέσσερα κριτήρια του ΔΝΤ για να ζητήσει πακέτο διάσωσης.

Στο έγγραφο του ΔΝΤ, που δημοσιεύει η Wall Street Journal, αναφέρεται πως η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν ωφέλησε την Ελλάδα, ενώ οι αξιωματούχοι του Ταμείου παραδέχονται τους λάθος υπολογισμούς τους για τις αρνητικές συνέπειες της λιτότητας.

«Οι τελευταίες αλλαγές στους στόχους και η αναδιάρθρωση του χρέους έβλαψαν την Ελλάδα», επισημαίνεται, επίσης, στο έγγραφο που επικαλείται η αμερικανική εφημερίδα.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook