Ο 8χρονος Lewis Hawkins από τη Νέα Ζηλανδία κατάφερε να κερδίσει τους αντιπάλους του στο Scrabble και να αναδειχθεί, σε εθνικό επίπεδο πρωταθλητής του παιχνιδιού.

Ο Lewis ξεκίνησε να παίζει Scrabble μόλις ένα χρόνο νωρίτερα και αυτή ήταν η πρώτη φορά που διαγωνιζόταν στο εθνικό πρωτάθλημα που διεξήχθη στις αρχές Ιουνίου. Παρά το γεγονός ότι ήταν η πρώτη του φορά ως διαγωνιζόμενος, το 8χρονο αγόρι κατάφερε να κερδίσει 13 από τα 15 παιχνίδια.

Η μητέρα του, Λίνλεϊ Τζένες, δήλωσε ότι αρχικά ήταν δύσκολο να βρουν ανθρώπους να παίξουν με τον Λούις, προκειμένου να εξασκηθεί στη στρατηγική του παιχνιδιού. Αλλά η Τζένες είπε ότι ορισμένοι από τους συναδέλφους της προθυμοποιήθηκαν να γίνουν «αντίπαλοι» του 8χρονου παιδιού.

Ο Lewis είπε ωστόσο ότι οι ικανότητές του ορισμένες φορές προκαλούσαν θέματα στο σχολείο αφού ο μικρός γνώριζε περισσότερες λέξεις ακόμα και από τους δασκάλους του. «Ο δάσκαλος έλεγε ότι αυτό δεν είναι λέξη και εγώ του έλεγα φυσικά και είναι», δήλωσε σε τοπική εφημερίδα ο 8χρονος.

Ο 8χρονος θα διαγωνιστεί στο Παγκόσμιο Τουρνουά Scrabble το οποίο θα διεξαχθεί το Δεκέμβριο στην Πράγα.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook