Κάθετα αντίθετη εμφανίζεται με ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος της Κρήτης στην επιχειρούμενη μείωση των διορισμών Εφημερίων ιδιαίτερα αυτή την κατανυκτική περίοδο του Πάσχα.

Χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου αναφέρει:
Η Ιερά Επαρχιακή Συνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, συνήλθε σήμερα 14 Απριλίου 2011 στο Ηράκλειο σε Τακτική Συνεδρία και ασχολήθηκε με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα της αρμοδιότητός της.

Μεταξύ των άλλων θεμάτων, συζήτησε και έλαβε αποφάσεις για το σημαντικό θέμα του περιορισμού από το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Δημόσιας Διοίκησης των διορισμών των Εφημερίων. Ένα γεγονός το οποίο δημιουργεί, ιδιαιτέρως αυτή την κατανυκτική περίοδο των Εορτών της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος και της Λαμπροφόρου Αναστάσεως του Κυρίου, προβλήματα λειτουργίας στις Ενορίες της ερημωμένης υπαίθρου μας, την οποία ενσυνείδητα υπηρετούν οι Ιερείς μας, οι οποίοι έχουν απομείνει ακόμη στα χωριά μας.

Η Ιερά Σύνοδος χαιρετίζει με ικανοποίηση την πρόσφατη Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την παραμονή του Τιμίου Σταυρού στις σχολικές αίθουσες.Η Απόφαση αυτή εκφράζει και προβάλλει τον απαιτούμενο σεβασμό απέναντι στα θρησκευτικά σύμβολά μας.

Καθώς ευρισκόμαστε στο τέλος της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και στην αρχή της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας των πανσέπτων Παθών του Κυρίου, η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης καλεί τον ευσεβή Λαό του Θεού να συμμετάσχει βιωματικά στις Ιερές Ακολουθίες και την ζωή της Εκκλησίας μας.

Ως Σύνοδος αφουγκραζόμαστε και κατανοούμε τα ποικίλα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζει ο Λαός της Μεγαλονήσου μας, κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσεως, συμπάσχομε μαζί του και δεόμαστε στον Σταυρωθέντα και Αναστάντα Κύριο, γρήγορα να χαρίσει αναστάσιμη χαρά, δύναμη, αισιοδοξία και ανακούφιση σε όλους.

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook