Μια διαφημιστική καμπάνια που σοκάρει ακόμα και τους πιο …ανοικτόμυαλους έχει προκαλέσει απίστευτο σάλο τις τελευταίες ημέρες στη Βραζιλία. Ο λόγος για την καμπάνια με σύνθημα: «Είμαι χαρούμενη που είμαι πόρνη» που έγινε στο πλαίσιο της ενημέρωσης του κοινού για ασφαλές σεξ αλλά και για την καταπολέμηση των προκαταλήψεων εναντίον των ιερόδουλων. Μόνο που το σλόγκαν θεωρήθηκε άκρως προκλητικό και τελικώς με την παρέμβαση της κυβέρνησης αποσύρθηκε.

Ο υπουργός Υγείας της Βραζιλίας Αλεξάντερ Παντίλα δήλωσε πως ουδέποτε έδωσε την έγκριση του για τον τίτλο αυτό. «Δε νομίζω πως αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει να στείλει το υπουργείο. Οσο παραμένω υπουργός, μια διαφήμιση σαν και αυτή δεν θα αποτελέσει μέρος της καμπάνιας μας» είπε και εξήγησε ότι η επίμαχη φράση αναρτήθηκε κατά λάθος στο ίντερνετ, ότι δηλαδή «χρησιμοποιήθηκε δοκιμαστικά στη ιστοσελίδα του υπουργείου, ενώ δεν προοριζόταν για δημοσίευση».

Τελικά, η τρέχουσα καμπάνια σχετικά με την ενημέρωση για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα θα πραγματοποιηθεί χωρίς την αναφορά σε «χαρούμενες πόρνες». Ο τελικός τίτλος της καμπάνιας θα είναι «Δεν ντρέπομαι που χρησιμοποιώ προφυλακτικό».

Δεν είναι η πρώτη φορά που καμπάνια του υπουργείου Υγείας ξεσηκώνει αντιδράσεις. Πέρυσι το υπουργείο δημοσίευσε ένα βίντεο για φεστιβαλικές πολιτιστικές εκδηλώσεις στη διάρκεια του καρναβαλιού, στο οποίο πρωταγωνιστούσε ένα γκέι ζευγάρι.

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας έχει αποσπάσει θετικά σχόλια για την καμπάνια της κατά του AIDS, η οποία περιλαμβάνει την διανομή δωρεάν προφυλακτικών και μία ρεαλιστική προσέγγιση στο ζήτημα.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook