Στο εδώλιο του κατηγορουμένου στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων, κάθονται σήμερα οι δυο νεαροί που κατ’ ομολογία τους, διέπραξαν ένα πρωτοφανές σε αγριότητα έγκλημα τον Ιανουάριο του 2012. Λήστεψαν, βίασαν και δολοφόνησαν στο σπίτι της στο Σταυρωμένο της Δημοτικής Κοινότητας Αρκαδίου Ρεθύμνου, την 73χρονη Ελένη Πωλιουδακη.

Οι δύο δράστες, ένας 23χρονος Ρουμάνος κι ένας 28χρονος Ρεθυμνιώτης, των οποίων η δίκη ξεκίνησε την Δευτέρα και συνεχίζεται σήμερα, κατηγορούνται από κοινού για: ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, ληστεία με ιδιαίτερη άσκηση βίας και βιασμό.

Την άτυχη γυναίκα δολοφόνησαν οι δυο φίλοι τα ξημερώματα της 13ης Ιανουαρίου 2012 αφού εισέβαλαν στο σπίτι της παραβιάζοντας την μπαλκονόπορτα και γνωρίζοντας ότι κοιμόταν μόνη της, αφού ο σύζυγός της νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο.

Ο θάνατος της 73χρονης ήταν φρικτός, σύμφωνα και με όσα είχε διαπιστώσει ο ιατροδικαστής. Υπέστη βάναυση σωματική κακοποίηση και υπέκυψε από ασφυξία που προκλήθηκε από φίμωση.

Στην εξιχνίαση της υπόθεσης και την σύλληψη των δραστών είχαν φτάσει, κατόπιν επίμονων ερευνών, οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, δυο μήνες περίπου μετά το έγκλημα, στις 22 Μαρτίου 2012.

Συνήγορος Πολιτικής Αγωγής παρίσταται ο δικηγόρος Ρεθύμνου Γιώργος Δρυγιαννάκης. Συνήγορος του 28χρονου Ρεθυμνιώτη δράστη είναι ο δικηγόρος Χανίων Δ. Ποντικάκης, ενώ στον 23χρονο Ρουμάνο συνήγορο διόρισε το Δικαστήριο.

rethnea.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook