Ένταση και πάλι στην Κερατέα το μεσημέρι της Πέμπτης, καθώς οι κάτοικοι προσπαθούν να εμποδίσουν τους αστυνομικούς να κλείσουν την τάφρο βάθους δύο μέτρων, που άνοιξαν άγνωστοι τη νύχτα, κάτω από τη… μύτη της αστυνομίας. Οι δυνάμεις της τάξης έκαναν χρήση χημικών κρότου και λάμψης.

Στην περιοχή μετέβη και εισαγγελέας, έπειτα από εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένης Ράικου.

Το πρωτοφανές περιστατικό παίρνει ήδη μεγάλες διαστάσεις.

Το χαντάκι σε βάθος περίπου 1,80 μ. σε όλο το πλάτος του ενός ρεύματος κυκλοφορίας της λεωφόρου Λαυρίου που άνοιξαν κάτοικοι της περιοχής κατά τη διάρκεια της νύχτας δείχνει ότι \”ξεχείλισε το ποτήρι\” της υπομονής τους.

Οι κινητοποιήσεις και οι έντονες αντιδράσεις των κατοίκων στη λεωφόρο Λαυρίου για τη μη κατασκευή ΧΥΤΥ στην περιοχή έχουν φέρει την κατάσταση εκτός ορίων, με τη δημοτική αρχή του δήμου Λαυρεωτικής να δηλώνει άγνοια για το περιστατικό.

Ο αντιδήμαρχος Βασίλης Θηβαίος συγκεκριμένα, επισημαίνει ότι πληροφορήθηκε την είδηση στις 8.30 το πρωί όταν βγήκε από το σπίτι του και μάλιστα, όπως λέει, «το έμαθα από τον περιπτερά της γειτονιάς μου».

Καταγγέλλει, δε, ότι «περίπου την ίδια ώρα δέχθηκα και απειλητικό τηλεφώνημα από άγνωστο. \”Με καταστρέψατε, μου κάψατε το αυτοκίνητο. Θα σας εκδικηθώ\”, ήταν μεταξύ των πολλών απειλών που δέχτηκα», λέει και συνεχίζει: «Η κατάσταση έχει εκτραπεί, ολοένα οξύνεται και ως Αρχή δεν μπορούμε να την ελέγξουμε. Φοβόμαστε για τα χειρότερα.

Επιτέλους, η Πολιτεία πρέπει να πάρει υπεύθυνη θέση και να μας απαντήσει επάνω στην ολοκληρωμένη πρότασή μας για τη διαχείριση των απορριμμάτων».

Ο κ. Θηβαίος είπε ακόμη ότι «την Παρασκευή, αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής, ίσως και με τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Μεσογαίας – Λαυρεωτικής, θα επισκεφθούμε τον νοσηλευόμενο στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, αστυνομικό και στη συνέχεια, με την παρουσία συνδικαλιστών της Ελληνικής Αστυνομίας, θα συναντηθούμε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, για την απεμπλοκή της αστυνομίας από αυτό το \”πολιτικό θέμα\”».

Σύμφωνα με τον κ. Θηβαίο, η Δημοτική Αρχή προτίθεται να συναντηθεί και με τους υπουργούς Εσωτερικών και Περιβάλλοντος, Γιάννη Ραγκούση και Τίνα Μπιρμπίλη.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook