Οι φοιτητές του αυστραλιανού Πανεπιστημίου Griffith στο Μπρισμπέιν θα έχουν σύντομα την ευκαιρία να επωφεληθούν από τα μαθήματα νέων ελληνικών που θα ξεκινήσουν το 2014 μέσα από το Διαδίκτυο.

Έπειτα από μια σειρά προσπαθειών και διαπραγματεύσεων μεταξύ της ελληνικής κοινότητας και του πανεπιστημίου Griffith, δόθηκε τελικώς χρηματοδότηση από την ελληνική κυβέρνηση και αυτή της πολιτείας της Νότιας Αυστραλίας, για την εφαρμογή των μαθημάτων στα νέα ελληνικά.

Για την πραγματοποίησή τους είχε ήδη διαμορφωθεί μια ομάδα εργασίας, αποτελούμενη από ανώτερα μέλη της ελληνικής κοινότητας, τον διευθυντή του τμήματος γλωσσολογίας του πανεπιστημίου Griffith, καθηγητή Cliff Goddard και τον καθηγητή Μιχάλη Τσιανίκα από το Τμήμα Γλωσσικών Σπουδών του πανεπιστημίου Flinders.

Η ομάδα αυτή κατόρθωσε να έρθει σε συμφωνία με το πανεπιστήμιο Flinders και να καθιερώσει μια ειδικευμένη κατεύθυνση νέων ελληνικών στο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Τέχνες, γλώσσα και γλωσσολογία».

Εν τω μεταξύ, η ελληνική κοινότητα έχει ήδη θεμελιώσει το δικό της ίδρυμα με στόχο την προώθηση των νέων ελληνικών και την παροχή έξι υποτροφιών ετησίως.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook