Η τρόικα έρχεται, αλλά η λίστα με τα ονοματεπώνυμα των δημοσίων υπαλλήλων που θα απομακρυνθούν ή θα μετακινηθούν, παραμένει άγνωστη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδα "Τα Νέα", η συμφωνία ώστε οι 2.000 απολύσεις να γίνουν τον Σεπτέμβριο αντί του τρέχοντος μήνα εξανεμίζεται μπροστά στον κίνδυνο να μην υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία για την πορεία της διαθεσιμότητας στο νέο ραντεβού με τους επικεφαλής της τρόικας.

Στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο καθίσταται σαφές ότι ο στόχος είναι 12.500 υπάλληλοι να έχουν υπαχθεί στο σχέδιο κινητικότητας μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2013 και διευκρινίζεται ρητά με ποιον τρόπο θεωρεί η τρόικα πως στο πλαίσιο της αξιολόγησης της θα προσδιορίζεται η επίτευξη του στόχου.

"Υπαγωγή στο σχέδιο κινητικότητας υπάρχει όταν οι αποδοχές του υπαλλήλου μειώνονται στο 75% του μισθού του στην περίπτωση της "διαθεσιμότητας" ή στο ένα τρίτο του μισθού στην περίπτωση της "αυτοδίκαιης αργίας". Δεν περιλαμβάνει υπαλλήλους που απασχολούνται σε φορείς υπό ιδιωτικοποίηση ή σε εκείνους οι οποίοι βρίσκονται σε διαδικασία αναδιάρθρωσης ενόψει ιδιωτικοποίησης", αναφέρεται στο κείμενο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ακολουθεί τη δικιά του τακτική.

"Η δέσμευση αφορά το να έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός για τη διαθεσιμότητα 12.500 υπαλλήλων και όχι κατ' ανάγκη να έχουν τεθεί αυτοί στο καθεστώς διαθεσιμότητας", αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ενδέχεται η κυβέρνηση να βρεθεί για άλλη μια φορά εκτεθειμένη και να χρειαστούν μαραθώνιες διαβουλεύσεις με τους τροικανούς, οι οποίοι αναμένεται να αντιδράσουν έντονα, χωρίς μάλιστα να αποκλείεται να απαιτήσουν άμεσες απολύσεις.


news247.gr