Συμμετέχοντας ο δήμος Μαλεβιζίου στην 1η Ενεργειακή Εβδομάδα της Περιφέρειας Κρήτης, διοργάνωσε εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στην Αμουδάρα.

Σε ανοικτό χώρο, στη συμβολή της λ. Α. Παπανδρέου με την οδό Μακεδονίας, πραγματοποιήθηκαν δράσεις σχετικές με την προστασία του περιβάλλοντος, την ανακύκλωση και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Το Γυμνάσιο Γαζίου παρουσίασε φωτογραφίες με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ ο παιδικός σταθμός «Τα Μελισσάκια» παρουσίασε θεατρική παράσταση με θέμα την προστασία του Αλμυρού ποταμού.

Το εργαστήριο αιολικής ενέργειας του Τ.Ε.Ι. Κρήτης, παρουσίασε μια τρισδιάστατη μακέτα με ανεμογεννήτριες, φωτοβολταϊκά συστήματα και υδροστρόβιλο σε λειτουργία, ενώ πρόβαλλε video με προσομοιώσεις συστημάτων από έργα που έχουν υλοποιηθεί στο εργαστήριο, ή βρίσκονται στο στάδιο της μελέτης.

Εκτέθηκε επίσης το υβριδικό ηλιακό ποδήλατο που έχει κατασκευαστεί από τον διπλ. Μηχανολόγο Μηχανικό Α.Π.Θ. Τσικανδυλάκη Μανόλη.

Εκτός από τους μαθητές, οι Έλληνες και οι ξένοι επισκέπτες της περιοχής ενημερώθηκαν για θέματα εξοικονόμησης ενέργειας και μεθόδους προστασίας του περιβάλλοντος.