Έρευνα του Πανεπιστημίου Ντάρχαμ στο Χονγκ Κονγκ και του Πανεπιστημίου Λάνκαστερ της Βρετανίας έδειξε με υπερηχογραφήματα 4D, ότι τα έμβρυα «εξασκούνται» στο κλάμα μέσα στην κοιλιά της μητέρας τους, για να μπορούν να τα… δώσουν όλα μόλις έρθουν στον κόσμο.

\"\"

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα έμβρυα, μέσα από το κλάμα και τις ομολογουμένως αστείες γκριμάτσες τους μέσα στη μήτρα, προετοιμάζονται για την επικοινωνία μόλις έρθουν στη ζωή.

Όπως φαίνεται και μέσα από τις φωτογραφίες, τα μωράκια χαμογελούν, κατσουφιάζουν, παίζουν με το σήκωμα του φρυδιού και κάνουν αστείες γκριμάτσες, αλλά δεν είναι ακόμη γνωστό αν μέσω αυτών των μορφασμών εκφράζουν τα αισθήματά τους και το τι νιώθουν εκείνη τη στιγμή.

\"\"

\"\"

Οι επιστήμονες, μάλιστα, υποστηρίζουν ότι οι εκφράσεις του προσώπου τους είναι πολύ σημαντικές, αφού έτσι δείχνουν ότι όλα βαίνουν καλώς, ενώ μπορεί να εντοπιστεί κάποιο πρόβλημα που ίσως παρουσιάζουν. Μάλιστα, ο λέκτορας Reissland, του Πανεπιστημίου Ντάρχαμ, δηλώνει «ότι οι εκφράσεις τους είναι ζωτικής σημασίας και δείχνουν ότι είναι ικανά να επικοινωνούν».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook