Το διήμερο Παρασκευή 8 και Σάββατο 9 Απριλίου 2011 έγινε στην Αίθουσα Ξιφασκίας του Ο.Α.Κ.Α. το Κύπελλο Εφήβων – Νεανίδων.  Το Κύπελλο αποτελεί  την τελευταία βαθμολογούμενη αναμέτρηση της κατηγορίας Εφήβων – Νεανίδων για τη σαιζόν 2010 – 2011 και αφορά τη Σπάθη, το Ξίφος Ασκήσεως και το Ξίφος Μονομαχίας Αγοριών και Κοριτσιών μέχρι δεκαεπτά χρονών.

Μικρές (και μεγαλύτερες) εκπλήξεις “χρωμάτισαν” το εφηβικό Κύπελλο ξιφασκίας, που ήταν και η τελευταία εθνική διοργάνωση πριν από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών.

 Αξιοσημείωτο είναι, άλλωστε, ότι αυτή τη φορά  μόνο δύο από τους αθλητές/τριες που προηγούνται στην εθνική κατάταξη Εφήβων/Νεανίδων ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί (!)

 Ο Ρομπέρτο Ντάβολι/Αθην. Λέσχη, πρωταθλητής Ελλάδος 2011 στους Έφηβους  στη σπάθη και ο Νίκος Τσώκας/ΟΞ Φλώρινας, πρωταθλητής 2011 στο ξίφος μονομαχίας.

 Στα μεγαλύτερα “μπαμ” πρωταγωνίστησαν με παρθενικές πρωτιές:

 H Eλένη Παΐδα/ΑΟ Παραδείσου, νικήτρια στο ξίφος μονομαχίας και ο Κώστας Χολέβας/Αθηναϊκός, νικητής στο ξίφος ασκήσεως, ενώ στα υπόλοιπα όπλα επικράτησαν: η (χάλκινη παγκόσμια πρωταθλήτρια 2011)  Σταυρούλα Δήμκου/ΓΕ Φλώρινας στη σπάθη και η Κων/να Στεφανή/ΑΟΞ Αιγάλεω στο ξίφος ασκήσεως, αφού, μάλιστα, αμφότερες έσπασαν το σερί από  3 & 4 πρωτιές που κρατούσαν, αντίστοιχα, οι (πρωταθλήτριες Ελλάδος 2011 στις Νεάνιδες) Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου και Αριάννα Σακελλαρίου.

 Όλα τα μετάλλια του εφηβικού Κυπέλλου:

 ΣΠΑΘΗ: Έφηβοι: Nτάβολι/Αθ. Λέσχη (15/12 στον τελικό τον Πολιάκωφ/Εκπ. Κωστέα), 3οι Γιακουμάτος/Εκπ. Κωστέα & Μητρόπουλος/Αθ. Λέσχη. Νεάνιδες: Δήμκου (15/8 στον τελικό την Κοτζαμάνη/Αθ. Λέσχη), 3ες Δούκα/ΠΓΣ & Σακελλαρίου/Αθ. Λέσχη.

 

ΞΙΦΟΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ: Έφηβοι: Χολέβας/Αθηναϊκός (15/11 στον τελικό τον Μπουρουλίδη/Μ. Αλέξ. Κορδελιού), 3οι Ανδριόπουλος/ΠΓΣ & Μπεσίρης/ΑΟΞ Αιγάλεω. Νεάνιδες (όλες του ΑΟΞ Αιγάλεω): Στεφανή (15/12 στον τελικό την Κοντοχριστοπούλου), 3 ες Μούτου & Μπουρνέλη.

 

ΞΙΦΟΣ ΜΟΝΟΜΑΧΙΑΣ: Έφηβοι: Tσώκας/ΟΞΙΦ (10/9 στον τελικό τον Μολυβίδη/Μακεδ. Λέσχη), 3οι Ξανθόπουλος/Παράδεισος & Πανταζίδης/Κολ. Ηρακλείου. Νεάνιδες: Παΐδα/Παράδεισος (15/10 στον τελικό την Αθανασίου/ΟΞΙΦ), 3ες Σίμου/Μακεδ. Λέσχη & Παναγοπούλου/ΠΓΣ.

 Η Αθλητική Λέσχη Ξιφασκίας Χανίων συμμετείχε στο Κύπελλο με μια πολυπληθή, για τα δεδομένα της Ξιφασκίας , αποστολή από δεκαπέντε Ξιφομάχους. Ανεβάσαμε  επτά αγόρια και έξη κορίτσια στο Ξίφος Μονομαχίας και δύο κορίτσια στο Ξίφος Ασκήσεως. Τα περισσότερα παιδιά ανέβαιναν για πρώτη φορά και αποτελούν το νέο αίμα της ομάδας.  

 

Αναλυτικότερα αγωνίστηκαν:

09/04/2011 Ξίφος Μονομαχίας Εφήβων

Νταουντάκης Ευάγγελος

Στιούκης Ματθαίος

Στιούκης Ιωάννης

Μαράκης Ανδρέας

Δρανδάκης Μάρκος

Βιδαλάκης Γεώργιος

Στιεπάνοβιτς Τόμισλαβ

         

09/04/2011 Ξίφος Μονομαχίας Νεανίδων

Φιωτοδημητράκη Κατερίνα

Μαστοράκη Αλίκη

Κοκολάκη Σοφία

Στιεπάνοβιτς Θεοδώρα

Καραμπινάκη Μυρτώ

Ελληνιτάκη ΕιρήνηΣυνοδός ο Προπονητής της Α.Λ.Ξ.Χανίων κ Μιχ. Κωνσταντινόπουλος.

 

09/04/2011 Ξίφος Ασκήσεως Νεανίδων

Μανουδάκη Νεφέλη

Μαρκαντωνάκη Μαρία

 

Συνοδός ο Προπονητής της Α.Λ.Ξ.Χανίων κ Αριστ. Ματσατσίνης

 

Αναλυτικότερα:

 

 

Στα αγόρια του Ξίφους μονομαχίας, ο Στιούκης  Ματθαίος με μια καταπληκτική εμφάνιση έφτασε μια ανάσα από τα μετάλλια. Στη φάση των ομίλων πλασαριστηκε στη δεύτερη θέση στην αρχική κατάταξη στους πενηνταέξη αθλητές. Στη συνέχεια , στους αγώνες αποκλεισμού κατάφερε να μπει στην οκτάδα για να χάσει τη θέση στην τετράδα και άρα στα μετάλλια από τον Πανταζίδη(χάλκινο μετάλλιο). Τελική ο Ματθαίος κατετάγη 6ος παίρνοντας 75 ακόμα βαθμούς στην ατομική του βαθμολογία και την καθόλου ευκαταφρόνητη όγδοη θέση στην Εθνική κατάταξη του Ξίιφους Μονομαχίας Εφήβων.

 

Ο έτερος Στιούκης , ο Ιωάννης, μπήκε στη δεκαεξάδα καταλαμβάνοντας τη δέκατη Πέμπτη θέση με πενήντα πέντε βαθμούς και ανεβαίνοντας στην εικοστή θέση στην εθνική κατάταξη.

 

Ο Νταουντάκης στάθηκε κατώτερος της δυναμικότητάς του  στη φάση των ομίλων με αοτέλεσμα να αντιμετωπίσει ισχυρότερους αντιπάλους στους αγώνες αποκλεισμού και να περιοριστεί  στη δέκατη όγδοη θέση και στη δέκατη έβδομη στην εθνική κατάταξη.

 

Οι Μαράκης, Στιεπάνοβιτς και Βιδαλάκης πέρασαν από τη φάση των ομίλων για να αποκλειστούν στο πρώτο νοκάουτ και να βρεθούν στην 34η,36η και 37η θέση αντίστοιχα. Ο Δρανδάκης δεν κατάφερε να περάσει τη φάση των ομίλων και δεν συνέχισε μένοντας στην 42η θέση .

 

Στα κορίτσια του Ξίφους Μονομαχίας παρουσιάσαμε μια τελείως ανανεωμένη ομάδα με έξη αθλήτριες από τις οποίες μόνο η Φιωτοδημητράκη ανήκει στην «παλιά φρουρά». ‘Ολες οι υπόλοιπες αποτελούν το νέο αίμα και συμμετείχαν για πρώτη φορά σε αγώνες εθνικής εμβέλειας κατηγορίας Νεανίδων.

 

Έτσι η Μαστοράκη Αλίκη, στην παρθενική της εμφάνιση,  κατάφερε να μπει στη δεκαεξάδα, να πάρει τους πρώτους της βαθμούς στην Εθνική κατάταξη και να βρεθεί στην 25η θέση της Εθνικής κατάταξης Ξίφους Μονομαχίας Νεανίδων. Η Καραμπινάκη , που παρέλαβε το Δελτίο της ανήμερα των αγώνων, η Στιεπάνοβιτς, που ανέβηκε και αυτή για πρώτη φορά και η Κοκολάκη, κατάφεραν να περάσουν τη φάση των ομίλων και να αποκλειστούν στο πρώτο νοκάουτ. Κατατάχτηκαν στην 20η  , 22η και 24η θέση αντίστοιχα. Η Φιωτοδημητράκη, παρά την εμπειρία της,  ήταν μάλλον εκτός κλίματος και δεν πέρασε από τη φάση των ομίλων. Η Ελληνιτάκη έκανε ότι μπορούσε, καθώς είναι μόλις έντεκα χρονών και έχει πολύ χρόνο μπροστά της.

 

Στο Ξίφος Ασκήσεως Νεανίδων ανέβηκαν δύο κορίτσια μας. Η Μαρκαντωνάκη πέρασε τη φάση των ομίλων για να χάσει στο πρώτο νοκάουτ και να βρεθεί στην 21η θέση, ενώ η Μανουδάκη δεν κατάφερε να περάσει τη φάση των ομίλων.

 

Αναμφισβήτητο παραμένει το γεγονός ότι οι Ομάδες της Α.Λ.Ξ.Χανίων ανανεώνονται συνέχεια σαν αποτέλεσμα της συνεχούς αναπτυξιακής προσπάθειας. Η αναπτυξιακή δράση «Ξίφος» που οργανώνεται φέτος  για δευτερη συνεχή χρονιά με διασυλλογικούς αγώνες και άλλες δράσεις γνωριμίας και ανάπτυξης της Ξιφασκίας στην Κρήτη αποφέρει καρπούς που θα φανούν στο άμεσο μέλλον..

 

 

 

 

Λεωνίδας Χατζηδάκης

Έφορος Αθλητικού Τμήματος Α.Λ.Ξ.Χ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook