Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων ανακοίνωσε τη συμφωνία χορηγίας για 15 άνεργους στο θερινό τμήμα του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου στις Αρχάνες.

Το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο που από φέτος το καλοκαίρι θα φιλοξενείται στο δήμο Αρχανών – Αστερουσίων είναι ένας θεσμός ευρύτατα διαδεδομένος σε όλο τον κόσμο ο οποίος απευθύνεται σε ενήλικες και όχι μόνο, που επιθυμούν την διά βίου πρόσβαση στη γνώση επιδιώκοντας την διαρκή αυτοβελτίωση τους.

Το θερινό τμήμα του ΑΛΠ Κρήτης στον Δήμο Αρχανών Αστερουσίων έχει τον γενικό τίτλο: «Κοινωνία σε κρίση-κοινωνικές & ψυχολογικές επιπτώσεις» και περιλαμβάνει 8 μαθήματα τρίωρης διάρκειας (ώρες 18:00 – 21:00).

Η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει την Τετάρτη 12 Ιουνίου, θα ολοκληρωθούν την Δευτέρα 29 Ιουλίου και θα πραγματοποιούνται στο κτίριο του ΕΑΠ (παλιό σχολείο Αρχανών) στις Αρχάνες.

Στη διάρκεια αυτού του κύκλου μαθημάτων , θα αναλυθούν θέματα όπως: Γιατί οι αξίες και αρχές χάνονται χωρίς να αντικαθίστανται; Τι μας εμποδίζει σήμερα να νιώσουμε τη χαρά της δημιουργίας;

Γιατί ενδιαφερόμαστε για το «εγώ» και όχι για το «εμείς»; γιατί δεν επικοινωνούμε μεταξύ μας και αναλωνόμαστε σε σχέσεις τυπικές, απρόσωπες, επιφανειακές; γιατί κυριαρχεί η ιδιοτέλεια, η αδιαφορία για το συνάνθρωπο; κ.α.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

• Τετάρτη 12 Ιουνίου: Ανδρέας Θεοδωρακόπουλος, Καθηγητής Σχολής ΑΝΤ1, Καθηγητής στο London Centre Managment και Σύμβουλος Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας. Θέμα: «Ένας κόσμος που αλλάζει με άλλη λογική»

• Δευτέρα 17 Ιουνίου: Δημήτρης Μπουραντάς, Καθηγητής Management & Human Resources, Π. Αθηνών. Θέμα: «Θεμελειώδεις Νοημοσύνες για προσωπική & επαγγελματική αποτελεσματικότητα».

• Παρασκευή 21 Ιουνίου: Άκης Αγγελάκης, Εκδότης, Συγγραφέας, Σύμβουλος επιχειρήσεων, Business & Life Coach, Σύμβουλος Συνθετικής Προσέγγισης. Θέμα: «Διαχείρηση θυμού-video για θυμό & επιθετικότητα & τεχνικές».

• Δευτέρα 8 Ιουλίου: ΔΡ Χαρά Νομικού Κλινικός Ψυχολόγος-Παιδοψυχολόγος, Διδάκτωρ Ψυχοπαθολογίας Παν/μιου Le Mirail II, Ερευνητικό Κέντρο Cerpp, Toulouse, France. Θέμα: «Χειραγώγηση μαζών» (video & διάλεξη).

• Τετάρτη 17 Ιουλίου: Άκης Αγγελάκης Εκδότης, Συγγραφέας, Σύμβουλος επιχειρήσεων, Business & Life Coach, Σύμβουλος Συνθετικής Προσέγγισης. Θέμα: «Έλλειψη ελεύθερου χρόνου-Αποτελεσματική διαχείριση χρόνου».

• Δευτέρα 22 Ιουλίου: ΔΡ. Χαρά Νομικού, Κλινικός Ψυχολόγος – Παιδοψυχολόγος, Διδάκτωρ Ψυχοπαθολογίας Παν/μιου Le Mirail II, Ερευνητικό Κέντρο Cerpp, Toulouse, France. Θέμα: «Ατομικισμός».

• Παρασκευή 26 Ιουλίου: Άκης Αγγελάκης Εκδότης, Συγγραφέας, Σύμβουλος επιχειρήσεων, Business & Life Coach, Σύμβουλος Συνθετικής Προσέγγισης. Θέμα: «Αποξένωση: Θεραπεύοντας την σχέση που έχει ραγίσει».

• Δευτέρα 29 Ιουλίου: ΔΡ. Χαρά Νομικού, Κλινικός Ψυχολόγος – Παιδοψυχολόγος, Διδάκτωρ Ψυχοπαθολογίας Παν/μιου Le Mirail II, Ερευνητικό Κέντρο Cerpp, Toulouse, France. Θέμα: «Κοινωνία σε κρίση-Κοινωνικές & ψυχολογικές επιπτώσεις».

Στο θερινό τμήμα του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου , δικαίωμα εγγραφής έχουν όλοι οι πολίτες του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων και ευρύτερα του Ηρακλείου, που το επιθυμούν χωρίς ηλικιακό ή μορφωτικό περιορισμό, καταβάλλοντας την συμβολική συνδρομή των 50 ευρώ.

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται αυστηρά με σειρά προτεραιότητας ενώ οι σπουδαστές τηρώντας τον κανονισμό λειτουργίας του Α.Λ.Π. θα λάβουν ανάλογο πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Οι 15 πρώτοι άνεργοι που θα δηλώσουν συμμετοχή επιδεικνύοντας την κάρτα ανεργίας τους, η συμμετοχή τους θα επιχορηγηθεί από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων.

Οι εγγραφές ξεκίνησαν από την Παρασκευή 31 Μαΐου, ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα του Α.Λ.Π.: www.alp.edu.gr κατεβάζοντας, συμπληρώνοντας και αποστέλλοντας την ανάλογη αίτηση, και με email στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]

Όσοι δεν έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ ή θέλουν να επωφεληθούν της χορηγίας από την Κοινωφελή Επιχείρηση του δήμου Αρχανών – Αστερουσίων, έχουν την δυνατότητα να εγγραφούν προσερχόμενοι στο κτίριο του ΕΑΠ, (παλιό σχολείο Αρχανών) έως και την Τρίτη 11 Ιουνίου (ώρες 10:00 – 14:00).

Σημειώνεται ότι οι θέσεις είναι περιορισμένες – σε περίπτωση που συμπληρωθεί νωρίτερα ο αριθμός των προβλεπόμενων θέσεων οι εγγραφές θα κλείσουν.

Πληροφορίες: κ. Ελένη Βουγιούκαλου, Τηλ.: 6936492842