Εγκεφαλικά νεκρός είναι 19χρονος φοιτητής πολιτικών επιστημών και συνδικαλιστής ο οποίος δέχθηκε επίθεση το βράδυ της Τετάρτης κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό Gare Saint-Lazare στο Παρίσι.

Πρόκειται για τον Clément Méric ο οποίος νωρίτερα συμμετείχε σε παζάρι ειδών ένδυσης, που διοργανώθηκε στην οδό Caumartin, μαζί με φίλους του. Τρεις άνθρωποι, \”σαν σκίνχεντ\” σύμφωνα με την αστυνομία, έσπευσαν στο σημείο, ενώ έφτασαν κι \”ενισχύσεις\” από τις τάξεις των εθνικιστών.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, επρόκειτο για ομάδα μελών της Groupe JNR (Επαναστατική Εθνικιστική Νεολαία), γνωστή για τη νεοναζιστική δράση της στη Γαλλία.

 Το θύμα χτυπήθηκε με σιδερογροθιά κι έπεσε, χτυπώντας το κεφάλι του. Οι δράστες των εγκατέλειψαν αιμόφυρτο. Ο 19χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες είναι εγκεφαλικά νεκρός.

Ο Clément ήταν γνωστός για τη συμμετοχή του στον αντιφασιστικό αγώνα. \”Η φασιστική φρίκη σκοτώνει στη μέση του Παρισιού\”, κατήγγειλε το το Αριστερό Κόμμα σε δήλωση του που αναμεταδόθηκε από το \”Europe 1\”.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Manuel Valls, μετά τον ξυλοδαρμό του νεαρού συνδικαλιστή με δηλώσεις του δεσμεύτηκε πως \”είναι αποφασισμένος να βάλει τέλος στη δράση αυτής της ομάδας\”.

Ο επιφανής επιχειρηματίας, συνιδρυτής του οίκου Yves Saint Laurent και συνιδιοκτήτης της Le Monde, Pierre Bergé, με Tweet του καταδίκασε την επίθεση μιλώντας για δολοφονία.

\”Πως να κοιμηθείς απόψε την ώρα που ο 19χρονος Clement δολοφονήθηκε από αυτά τα καθάρματα που κρύβονται πίσω από τη δημοκρατία και θέλουν να την καταστρέψουν;\”.

\”Comment dormir ce soir quand Clément à 19 ans a été assassiné par ces salauds qui rôdent autour de la République pour la détruire?\”, έγραψε χαρακτηριστικά.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook