«Το Πανεπιστήμιο «Νεάπολις» Πάφου έχει θέσει ως πρωταρχικούς του στόχους αφενός τη δημιουργία ενός δυναμικού μαθησιακού περιβάλλοντος και αφετέρου τη βασική και εφαρμοσμένη έρευνα σε γνωστικά πεδία που σχετίζονται άμεσα με τις ανάγκες της Κυπριακής κοινωνίας».

Αυτό υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Γιάννης Βαληνάκης, Κοσμήτωρ της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών του προαναφερόμενου ιδρύματος και πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος, ο οποίος παρουσίασε τα προγράμματα σπουδών του Πανεπιστημίου και τις προοπτικές που προσφέρει, στον Πρόεδρο, τον Α’ Αντιπρόεδρο και τον Διευθυντή του Επιμελητηρίου Χανίων κ.κ. Μαργαρώνη, Μυλωνάκη και Γναφάκη αντίστοιχα.

«Η επένδυση στην σύγχρονη μαθησιακή τεχνολογία τόνισε και η πρόσληψη ακαδημαϊκού προσωπικού με πολυετή εμπειρία διδασκαλίας και έρευνας σε πανεπιστήμια του εξωτερικού αποτελούν τα εχέγγυα για την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει το Πανεπιστήμιο. Τα τρέχοντα πτυχιακά προγράμματα του Πανεπιστημίου Νεάπολις καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα γνωστικών αντικειμένων στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, τη Λογιστική και Τραπεζική, την Ψυχολογία, τη Νομική, την Αρχιτεκτονική και την Εκτίμηση και Ανάπτυξη Ακινήτων.

Τα μεταπτυχιακά προγράμματα του Πανεπιστημίου καλύπτουν μοναδικά επιστημονικά πεδία όπως τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, Τραπεζικά και χρηματοοικονομικά, Δημόσια Διοίκηση, Ευρωπαϊκή Διακυβέρνηση, Διεθνές και Ευρωπαϊκό Οικονομικό Δίκαιο, Εκπαιδευτική Ψυχολογία, Ελληνικός Πολιτισμός, Θεολογία, Construction Management και Real Estate. Το Πανεπιστήμιο διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις, άνετους χώρους εστίασης, πλήρως εξοπλισμένους χώρους διαμονής των φοιτητών, καφεστιατόριο και πλήρη κουζίνα καθώς και χώρους άθλησης. Η γεωγραφική θέση του Πανεπιστημίου, στις ακτές της ιστορικής και κοσμοπολίτικης πόλης της Πάφου προσφέρει το ιδεώδες περιβάλλον για σπουδές και φοιτητική ζωή».

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων Γιάννης Μαργαρώνης από την πλευρά του είπε μεταξύ άλλων, ότι «ο φορέας συνεργάζεται ήδη με τα Πανεπιστημιακά ιδρύματα της Κρήτης σε τομείς όπως έρευνα, τουρισμός, επιχειρηματικότητα και είναι πρόθυμος για συνεργασία και με το Πανεπιστήμιο «Νεάπολις».

Η σύνδεση αυτή μπορεί να γίνει τόνισε και στο πλαίσιο της πολύ καλής συνεργασίας που έχουμε με το Επιμελητήριο Πάφου.

Γι’ αυτό και συστήθηκε ομάδα εργασίας για να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στα Χανιά και στην Πάφο προς όφελος των τοπικών οικονομιών και των επιχειρήσεων.

Η στήριξη και η συνεργασία των Επιμελητηρίων και των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων εντός της οικονομικής κρίσης είναι περισσότερο από ποτέ, απαραίτητη έως υποχρεωτική κατέληξε».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook