«Ανοιχτοί από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ θα μένουν οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, ενώ εκείνοι που έχουν, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, μικρότερη επισκεψιμότητα, θα λειτουργούν από τις 8 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα» όπως δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού κ. Κώστας Τζαβάρας, ενώ «έχει διευθετηθεί η περίπτωση ομαδικών επισκέψεων από τουρίστες κρουαζιερόπλοιων σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, μετά τη λήξη του νόμιμου ωραρίου», όπως επεσήμανε.

Με παρέμβασή του, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης είχε επισημάνει αναφορικά με τη λειτουργία του τρίτου πιο επισκέψιμου αρχαιολογικού χώρου της Κρήτης ότι: «ενώ η ιστοσελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού ενημερώνει τους επισκέπτες ότι ο χώρος είναι ανοικτός μέχρι τις 5.30 το απόγευμα ο χώρος κλείνει στις 2.30 το μεσημέρι, με αποτέλεσμα ολόκληρες εκδρομές επισκεπτών να πέφτουν πάνω στο λουκέτο, αφού οι περισσότεροι προγραμματίζουν να βρίσκονται εκεί μεσημέρι, λόγω και της μεγάλης απόστασης μέχρι το Ψυχρό».

Τέλος, οι φορείς και οι κάτοικοι του οροπεδίου Λασιθίου εκφράζουν την ικανοπόιησή τους από την εξέλιξη αυτή στο ωράριο λειτουργίας του αρχαιολογικου χώρου της «Σπηλιάς του Δία».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook