Πρώην κομάντο επίλεκτης μονάδας του αμερικανικού στρατού διηγείται σε ένα νέο ηλεκτρονικό βιβλίο με τίτλο \”Princess Warrior\” (Πριγκίπισσα Πολεμιστής) τη ζωή του ως γυναίκα, η οποία άρχισε μετά την ορμονοθεραπεία στην οποία υποβλήθηκε και μετά τη δημόσια δήλωσή του για τη γυναικεία του ταυτότητα.

Οι πρώην σύντροφοί της στην επίλεκτη \”Ομάδα 6\” των Navy Seals, των ειδικών δυνάμεων του αμερικανικού Ναυτικού, την γνωρίζουν με το όνομα Κρις, τότε γεροδεμένο γενειοφόρο νέο, η φωτογραφία του οποίου κοσμεί το εξώφυλλο του βιβλίου με τα απομνημονεύματά του με υπότιτλο \”Το ταξίδι ενός Navy Seal προς την εκδήλωση της διαφυλικής του ταυτότητας\”, που δημοσιοποιήθηκαν το Σάββατο στον ιστότοπο Amazon.

Ο Κρις έφυγε από την ειδική μονάδα πολεμικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ πριν η \”Ομάδα 6\” πραγματοποιήσει την επιχείρηση που οδήγησε στον θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν, τον Μάιο του 2011. Έκτοτε άλλαξε όνομα, το οποίο είναι πλέον Κριστίν Μπεκ.

Το βιβλίο του αφιερώνεται σε όσους φοβούνται να δηλώσουν την διαφυλία τους, κι ενώ οι ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν να απαγορεύουν στα διαφυλικά άτομα τη στρατιωτική θητεία. Ο στρατός ήρε την απαγόρευση για τους ομοφυλόφιλους τον Σεπτέμβριο του 2011.

\”Στο εξής μιλώ χωρίς περιστροφές και λέω στον κόσμο την πραγματική μου γυναικεία ταυτότητα\”, γράφει η Κριστίν στο προφίλ της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Linkedin.

\”Δεν πιστεύω ότι οι ψυχές έχουν φύλο, αλλά η νέα μου πορεία έδωσε στην ψυχή μου ευτυχία και πληρότητα\”, γράφει στο βιβλίο. \”Ελπίζω ότι η περιπέτειά μου θα δώσει νέο φως στην ανθρώπινη εμπειρία και κυρίως θα βοηθήσει στη θεραπεία ενός κοινωνικοθρησκευτικού δόγματος για ένα γένος με καθαρά δυαδική σεξουαλικότητα\”.

Ο Κρις διηγείται ότι έδωσε πολλές μάχες μέσα του με την κρίση ταυτότητάς του, στα 20 χρόνια της σταδιοδρομίας του στο στρατό, πριν παραδεχτεί σταδιακά ότι είναι γυναίκα.

\”Ύστερα από πολλές στρατιωτικές αποστολές στο εξωτερικό —πολύ περισσότερες από άλλα μέλη των Navy Seals— ο Κρις έδωσε αυτή την πιο μεγάλη μάχη, βαθιά μέσα στην ψυχή του\”, εξηγεί η Αν Σπέκχαρντ, που διδάσκει ψυχιατρική στο πανεπιστήμιο Τζόρτζταουν και είναι συν-συγγραφέας του βιβλίου.

Προς μεγάλη της έκπληξη, η Κριστίν είχε υποστήριξη και από τους πρώην συντρόφους της στο στρατό.

\”Αδελφέ μου, είμαι μαζί σου. Είναι δύσκολο να είναι μέλος των Seals αλλά αυτό κάνει ακόμη δυσκολότερα τα πράγματα. Ειρήνη στην ψυχή σου\”, γράφει ένας μεταξύ αυτών.

ethnos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook