Το 40ημερο μνημόσυνο και η απαγωγή των δυο αρχιερέων στη Συρία ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν στην Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας Κρήτης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης:

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, συνήλθε σήμερα 6 Ιουνίου 2013 στο Ηράκλειο σε Συνεδρία, για την αντιμετώπιση τρεχόντων υπηρεσιακών και άλλων θεμάτων της Εκκλησίας και των ανθρώπων της.

Οι Σεβ. Αρχιερείς αναφέρθηκαν στο πολυσέβαστο πρόσωπο και την μεγάλη προσφορά του μακαριστού Μητροπολίτου πρώην Κισάμου και Σελίνου Ειρηναίου και ευχήθηκαν για την ανάπαυση της ψυχής του μετά των Αγίων, εν όψει και του 40ημερου Μνηνοσύνου Του, το οποίο θα τελεσθεί την προσεχή Κυριακή, 9 Ιουνίου 2013, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Κίσαμο.

Η Ιερά Σύνοδος καταδικάζει απερίφραστα την εγκληματική ενέργεια της ειδεχθούς απαγωγής των δύο Αρχιερέων, του Σεβ. Μητροπολίτου Χαλεπίου κ. Παύλου, Ορθοδόξου Ιεράρχου του Πατριαρχείου Αντιοχείας, και του Συρο-Ιακωβίτου κ. Ιωάννου, προσεύχεται να επικρατήσει το πνεύμα της ειρήνης και της καταλλαγής στην ευρύτερη περιοχή της Συρίας, εύχεται δε και ελπίζει στην άμεση απελευθέρωση των απαχθέντων, ώστε να συνεχίσουν ανεμπόδιστα τη Διακονία τους.

Με την ευκαιρία της λήξεως του σχολικού και ακαδημαϊκού έτους, η Ιερά Σύνοδος χαιρετίζει τους Διδασκάλους και Καθηγητές, τη μαθητιώσα και σπουδάζουσα νεολαία του τόπου μας και εύχεται καλή πρόοδο στους σκοπούς και τους ευγενείς στόχους τους.

Η Ιερά Σύνοδος, επίσης, εκφράζει την ελπίδα, κατά το προσεχές σχολικό έτος, οι αρμόδιοι να εγκύψουν στο πρόβλημα της μη διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών σε αρκετά Σχολεία της Μεγαλονήσου, και παρακαλεί για τον διορισμό Θεολόγων Καθηγητών, προκειμένου να διδάσκεται επαρκώς το εν λόγω Μάθημα, βασικό και θεμελιώδες στοιχείο της ιδιοπροσωπείας της Παιδείας και του Πολιτισμού μας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook