Ως επικίνδυνη προσωπικότητα που έχει διαπράξει ένα στυγερό έγκλημα χαρακτήρισε ο Εισαγγελέας τον Νταβίντ Μουρτχικνέλι, τον γεωργιανό που τον Ιούνιο του 2008 σκότωσε με 21 μαχαιριές τον ηθοποιό Νίκο Σεργιανόπουλο, προτείνοντας στους δικαστές να τον κηρύξουν ένοχο χωρίς ελαφρυντικά.

Ο εισαγγελικός λειτουργός, θεωρώντας πως η απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου σύμφωνα με την οποία αναγνωρίστηκε στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου είναι εσφαλμένη, ζήτησε από τους δικαστές να τον κηρύξουν ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και χωρίς ελαφρυντικά. Ζήτησε ακόμη να κηρυχθεί ένοχος και για το αδίκημα της ληστείας.

«Ο κατηγορούμενος ήθελε να τον εξοντώσει με τον τρόπο που τον εξόντωσε. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα έξυπνο άτομο.

Τα καταγαιστικά τραύματα και το λύγισμα της λάμας του μαχαιριού βοούν για τη βιαιότητα. Το θύμα δεν μπορούσε να αμυνθεί. Ήθελε να το αποτελειώσει για να μην τον κατονομάσει. Ήθελε να το θάψει μέσα στη σιωπή», είπε χαρακτηριστικά ο Εισαγγελέας.

«Κάθε φορά ζητώ από το Θεό να γυρίσει πίσω ο χρόνος και να αντρέψω αυτό που έγινε», υποστήριξε ο Γεωργιανός

Λίγο νωρίτερα, ο κατηγορούμενος στην απολογία του εμφανίστηκε μετανιωμένος για την αποτρόπαια πράξη την οποία απέδωσε στην κακιά στιγμή.

«Δεν είμαι δολοφόνος, η στιγμή με έκανε. Είμαι ένας απλός άνθρωπος, εργάτης που παλεύει για την οικογένεια του και τα παιδιά του. Ήρθα εδώ για να δουλέψω και να μεγαλώσω τα παιδιά μου. Δεν είχα σκεφτεί να κλέψω και να κάνω κακό. Λυπάμαι αφάνταστα γι΄αυτό που έγινε. Κάθε φορά ζητάω από το θεό να γυρίσει πίσω ο χρόνος και να τα ανατρέψω όλα», ισχυρίστηκε.

Κατά την απολογία του, ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως το θύμα τον είχε απειλήσει με μαχαίρι προκειμένου να προβεί σε άσεμνες πράξεις. Γι’ αυτό κι ενήργησε όπως είπε με αυτόν τον τρόπο.

Αφωνοι έμειναν οι δικαστές όταν ο κατηγορούμενος με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες απάντησε για το τραύμα στο λαιμό του θύματος και για τις 21 μαχαιριές.

«Μια λογική απάντηση δεν μπορώ να δώσω. Δεν ήξερα ότι του είχα κόψει το λαιμό. Δεν σκόπευα να τον χτυπήσω εκεί. Έγινε τυχαία ίσως. Πραγματικά είναι παράλογο που τον μαχαίρωσα 21 φορές. Λειτούργησα ενστικτωδώς με φόβο και πανικό», είπε.

Απαντώντας στην ερώτηση για το ποια θα ήταν η αντίδρασή του εάν βρισκόταν στην ίδια θέση, ο κατηγορούμενος υποστήριξε: «Ο άνθρωπος κάνει μία φορά λάθος, δεύτερη φορά δε θα ξαναγίνει κάτι τέτοιο. Θα προσπαθήσω να κοντρολάρω τις πράξεις μου».

Νωρίτερα αναγνώστηκε γράμμα της γυναίκας του στο οποίο τόνιζε ότι θα μπορούσε να δώσει όλα τα χρόνια της ζωής της για να μειώσει τη ποινή του συζύγου της και ότι είναι άρρωστη και ανήμπορη να μεγαλώσει τα 2 παιδιά τους.

Η δίκη διέκοψε για τις 18 Ιουνίου με αγορεύσεις συνηγόρων.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook