Ημερίδα διοργανώνει ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Λασιθίου σε συνεργασία με την Ελληνική Στοματολογική Εταιρεία, το Σάββατο 16 Απριλίου στις 10 το πρωί, στο Επιμελητήριο Λασιθίου στον Άγιο Νικόλαο.

Πρόκειται για ημερίδα που απευθύνεται στους υγειονομικούς όλης της Κρήτης και προσκαλούνται να συμμετέχουν όλοι οι οδοντίατροι αλλά και παθολόγοι, ΩΡΛ και δερματολόγοι, αφού τα θέματα που θα αναπτυχθούν σχετίζονται και με τις παραπάνω ειδικότητες.

«Τους καλούμε να παρακολουθήσουν την ημερίδα γιατί έχει πολλά και ενδιαφέροντα θέματα αλλά κυρίως ενδιαφέροντες ομιλητές. Για το λόγο αυτό η συμμετοχή στην ημερίδα θα είναι δωρεάν για όλους τους συνέδρους και θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης», επεσήμανε ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λασιθίου κ. Μιχάλης Κλώντζας.

Ομιλητές θα είναι ο Αναπληρωτής καθηγητής Στοματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και επισκέπτης καθηγητής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου Γιώργος Λάσκαρης, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Γναθοχειρουργικής Νίκος Παπαδογιωργάκης, και οι Στοματολόγοι, Διδάκτορες του Πανεπιστημίου Αθηνών Ελένη Γεωργακοπούλου, Λούμου Παναγιώτα και Δρ. Στουφή Ελεάνα.

Στη διάρκεια της ημερίδας θ’ αναπτυχθούν θέματα που αφορούν μεταξύ άλλων την κακοσμία του στόματος, τις ανεπιθύμητες εκδηλώσεις στο στόμα από συστηματική λήψη φαρμάκων, τους όγκους μικρών σιελογόνων αδένων, τις διογκώσεις ούλων και τις ερπητικές λοιμώξεις στόματος.

Να σημειωθεί τέλος ότι μετά τη λήξη των εργασιών ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου έχει προγραμματίσει για όλους τους συνέδρους εκδρομή στη Σπιναλόγκα και άλλες περιοχές του νομού.