Πριν ακόμα κυκλοφορήσει στους δρόμους της πόλης η Mercedes-Benz CLA, η γερμανική φίρμα ανακοίνωσε δια στόματος του διευθυντή σχεδίασης, Gordon Wagener, ότι στα σχέδια τους έχουν πλέον επίσημα την κατασκευή της νέας Mercedes-Benz CLA Shooting Brake.

Με τη Mercedes να έχει παρουσιάσει ήδη την A-Class, τη CLA και σε λίγους μήνες τη GLA, θα ολοκληρώσει τη γκάμα της με το τέταρτο μέλος της οικογένειας «Α» που θα είναι η CLA Shooting Brake και θα παρουσιαστεί πιθανόν το 2014.

Φυσικά, η νέα CLA Shooting Brake θα «δανειστεί» αρκετά στοιχεία από την νέα A-Class και θα βασίζεται στην προσθιοκίνητη πλατφόρμα της γερμανικής φίρμας.

Σχεδιαστικά, δεν θα διαφέρει από το τετράθυρο κουπέ μοντέλο με εξαίρεση την προσθήκη του έξτρα πίσω όγκου, όπως μπορούμε να δούμε και στις κατασκοπευτικές φωτογραφίες.Όσον αφορά στα μηχανικά σύνολα που εικάζεται να εφοδιάζεται η «μακρύτερη» CLA, θα είναι άμεσου ψεκασμού βενζίνης με χωρητικότητα 1,6 και 2,0 λίτρων και απόδοση από 122 έως 211 ίππους, καθώς και diesel 1,5 και 1,8 λίτρων με απόδοση 109 και 136 ίππους αντίστοιχα.

autotriti.gr