Επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών Ι. Στουρνάρα απέστειλε η ΟΕΒΕΝΗ για την έντονη φημολογία για το θέμα άρσης πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας.

Η επιστολή αναλυτικά:

\”Διαπιστώνοντας ότι τεχνηέντως (όπως άλλωστε συνηθίζεται) διέρρευσε το θέμα άρσης πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας και έχοντας παρακολουθήσει τις τοποθετήσεις διαφόρων εκπρόσωπων φορέων, πολιτικών και μη, έχουμε να σχολιάσουμε τα εξής:

1. Κάνουν λάθος, κατά τη γνώμη μας, όσοι συνδέουν τις κατασχέσεις σπιτιών με τη γενικότερη διαδικασία αγοραπωλησιών και με το ότι θα μειωθούν περαιτέρω οι αγοραίες αξίες.

Ο κάθε ένας μάλλον κόπτεται για τον επαγγελματικό του κλάδο αλλά αυτό δε νομίζουμε να ενδιαφέρει πολύ όσους χάσουν, αν χάσουν, τα σπίτια τους.

2. Οι τράπεζες έσπευσαν να δηλώσουν ότι δεν ενδιαφέρονται, πλέον, να κατάσχουν σπίτια και αυτοκίνητα ενώ μέχρι πολύ πρόσφατα το επιδίωκαν πιεστικά.

Ούτε μας έπεισαν, ούτε μας καθησύχασαν.

3. Οι νέες ρυθμίσεις δανείων που εξαγγέλθηκαν είναι επιεικώς απαράδεκτες για τους πολλούς και για πολλοστή φορά, απευθύνονται σε λίγους.

4. Το δε κράτος, όπως και οι δανειστές μας, καλά θα κάνουν να βγάλουν οριστικά και αμετάκλητα το θέμα αυτό από το μυαλό και τις προθέσεις τους καθ’ όλη τη διάρκεια της παρούσης οικονομικής κρίσης η οποία απ’ ότι φαίνεται όλο και καθαρότερα δεν ήταν τόσο εθνική αλλά μάλλον τραπεζική.

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Ηρακλείου στο βαθμό που οι ενδεχόμενες κατασχέσεις Α΄ κατοικίας αφορούν σε συναδέλφους, αλλά και στο κοινωνικό σύνολο, θα σταθεί σκληρά απέναντι χωρίς αυτό να σημαίνει ότι διαφωνούμε με την κίνηση τέτοιων διαδικασιών προς εκείνους οι οποίοι μπορούν αλλά δεν θέλουν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook