Σε τρομοκρατική ενέργεια παραπέμπει η βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στις 4:40 πρωί στη Δάφνη, στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού. Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί κάτω από το Ι.Χ. που ήταν σταθμευμένο στη διασταύρωση των οδών Διομήδους 3 και Αγίας Βαρβάρας.

Προηγήθηκαν τηλεφωνήματα σε μέσα ενημέρωσης στις 4.15, με τα οποία δινόταν διορία μόλις 20 λεπτών αφήνωντας σκόπιμα ελάχιστα περιθώρια αντίδρασης στους αστυνομικούς.

Την ώρα που προσπαθούσε η αστυνομία να αποκλείσει την περιοχή εξερράγη ο μηχανισμός με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά μια γυναίκα. Από την έκρηξη καταστράφηκε ολοσχερώς το όχημα, το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες, ενώ από το ωστικό κύμα προκλήθηκαν ζημιές στα γύρω κτήρια.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, πρόκειται για ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό που «δείχνει» το χτύπημα στο Mall. O μηχανισμός ήταν τοποθετημένιος σε τάπερ, ενώ στην έκρηξη του Mall σε κατσαρόλα. Δεν αποκλείεται σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική πίσω από την επίθεση να βρίσκονται οι «Πυρήνες» ενώ υπενθυμίζεται ότι στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου εργάζεται και το θύμα της επίθεσης, κρατούνται μέλη των Πυρήνων καθώς και οι κατηγορούμενοι για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης και για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση. Έτσι, μπορεί οι βομβιστές να ήθελαν να δώσουν το δικό τους μήνυμα για την κράτηση.

Έκρηξη βόμβας πραγματοποιήθηκε στη διασταύρωση των οδών Διομήδους 3 και Αγίας Βαρβάρας, στη Δάφνη.

Η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής που βρίσκονται από νωρίς στο σημείο και συλλέγουν στοιχεία, τα οποία θα σταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

newpost.gr/Αναστασία Γαλάνη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook