Μέσα στα πλαίσια των προσπαθειών της Περιφέρειας Κρήτης να ενθαρρύνει και να στηρίξει πρωτοβουλίες και δράσεις αθλητισμού και κοινωνικής ευαισθησίας, συνδιοργανώνει με το «Κέντρο Ειδικών Παιδιών ο Άγιος Σπυρίδων» την 3η Ποδηλατοδρομία Αγάπης και Προσφοράς, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Ιουνίου στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.
Με το σύνθημα «έλα και εσύ!!» οι συνδιοργανωτές καλούν όλους τους πολίτες νέους, γυναίκες και άνδρες να στηρίξουν το «Κέντρο Ειδικών Παιδιών ο Άγιος Σπυρίδων» που επιτελεί σημαντικό κοινωνικό έργο και προσφορά. Με τη διοργάνωση και φέτος αυτής της αθλητικής δραστηριότητας, το κέντρο ειδικών παιδιών υπενθυμίζει την κοινωνική του αποστολή, αλλά και τις θεμελιώδεις ανθρώπινες αξίες και την προσφορά του, το «ευ αγωνίζεσθαι», στον αθλητισμό και τη συμβολή του στην πνευματική και σωματική υγεία των μελών της κοινωνίας μας. 
Ένα έργο που διδάσκει κοινωνική ευαισθησία, αλληλεγγύη και προσφορά. Μια αθλητική δράση που διδάσκει ενότητα, άμιλλα, αγάπη για το περιβάλλον και την κοινή προσπάθεια, διαμορφώνοντας χαρακτήρες και παράγοντας πολιτισμό.
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, συγχαίρει τον πρόεδρο Γ.Γιγουρτάκη και το «Κέντρο Ειδικών Παιδιών ο Άγιος Σπυρίδωνας» για το έργο και την πρωτοβουλία του. Συγχαίρει τους Δήμους, τους φορείς και τα άτομα που στηρίζουν την προσπάθειές του. Καλεί όλες τις συμπολίτισσες και όλους τους συμπολίτες του νομού Ηρακλείου, να το ενθαρρύνουν με τη συμμετοχή και τη στήριξή τους.
Η Περιφέρεια Κρήτης θεωρεί αυτονόητη τη στήριξή της στην προσπάθεια αυτή, όπως και κάθε προσπάθειας που προάγει, ενδυναμώνει και εμπλουτίζει το περιεχόμενο, την ποιότητα και την εικόνα της κοινωνία μας.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα τη συνδιοργάνωση στηρίζουν οι Δήμοι Ηρακλείου, Γόρτυνας, Φαιστού, Βιάννου, Αρχανών Αστερουσίων, Μινώα Πεδιάδος, Χερσονήσου και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Αγ.Βαρβάρας, Γέργερης, Ζαρού, Βαγιωνιάς, Πύργου, Βιάννου, Αποστόλων, Σαμπά, Αβδού, Μοχού.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η ΗΜΕΡΑ.
Αφετηρία (Πλατεία Ελευθερίας 8.00 π.μ.),Δικαιοσύνης, Καλοκαιρινού, 62 Μαρτύρων, Γιόφυρος, Ε.Ο. Ηρακλείου-Μοιρών, Βενεράτο, Aυγενική, Αγία Βαρβάρα, Γέργερη, Zαρός, Αμπελούζος, Γόρτυνα, Αγιοι Δέκα, Βαγιωνιά, Γκαγκάλες, Στόλος, Ασήμι, Χάρακας, Πύργος, Ροτάσι, Μεσοχωριό, Καστελλιανά, Δεμάτι, Μάρθα και Βιάννος όπου ολοκληρώνεται η 1η ημέρα και γίνεται η διανυκτεύρευση.
2η ΗΜΕΡΑ.
Αφετηρία (Βιάννος 8.00 π.μ.), Μάρθα, Καραβάδος, Κασσάνοι, Αυλή, Καστέλλι, Ασκοί, Αβδού. Γωνιές, Μοχός, Σταλίδα, Χερσόνησος, Γούβες και τερματισμό στο Ηράκλειο ( Πλατεία Ελευθερίας).
ΔΕΔΟΜΕΝΑ:
Η ποδηλατοδρομία που θα καλύψει συνολικά 215 χιλιόμετρα, δεν είναι ανταγωνιστική. Νικήτρια είναι η συμμετοχή. Συμμετέχουν ατομικά ποδηλατιστές που ανήκουν σε Αθλητικά Σωματεία, είτε μεμονωμένα.
Σε κάθε Δήμο θα υπάρχει παρουσία συμμετεχόντων μικρών ποδηλατιστών, όπου μαζί με τους συμμετέχοντες αθλητές, θα πραγματοποιήσουν μια μικρή διαδρομή από κοινού. Θα τους δοθούν διαφημιστικά μπλουζάκια, καθώς και Έπαινος-Βεβαίωση Συμμετοχής, από εκπρόσωπο της εκεί Δημοτικής Αρχής.
Καθ’όλη τη διάρκεια του αγώνα και σε όλη τη διαδρομή θα υπάρχει κάλυψη από την Αστυνομία, τους Σαμαρείτες του ΕΕΣ και συνοδεία από οχήματα των διοργανωτών με ιατρό, μασέρ, και πλήρη κάλυψη από νερό, ισοτονικά, γλυκά και βρώσιμα είδη.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται για την ποδηλατοδρομία στο ιστοχώρο του «Κέντρου» www.agiospiridon.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook