Τη ζωή του Νίκου Καζαντζάκη θέλει να αποτυπώσει σε ταινία ο Γιάννης Σμαραγδής και προορίζει για τον ομώνυμο ρόλο τον Γιώργο Κιμούλη.

"Mε το που δούλευα ακόμα το "Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι", είχα αγωνία για το επόμενο βήμα μου...

Με γοήτευε η ιδέα να ασχοληθώ με τον Ιωάννη Καποδίστρια, σκεφτόμουν ότι ίσως θα έπρεπε να έχω ήρωά μου έναν καθημερινό ήρωα που να μίλησε με τον Θεό, μα ύστερα από ώριμη σκέψη αποφάσισα να κάνω ταινία τη ζωή και το έργο του Καζαντζάκη, της κορυφαίας και σπουδαίας αυτής μορφής του τόπου μας..." τόνισε στο "TVΈθνος".

Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης χρωστά πολλά χρήματα που οφείλονται στην προηγούμενη ταινία του, αγωνιά για το πώς θα καταφέρει να μαζέψει λεφτά για το νέο του στοίχημα, δεν παύει όμως να κάνει όνειρα, που ελπίζει σύντομα να αρχίσουν να παίρνουν σάρκα και οστά.

"Οι εποχές είναι δύσκολες, οι οφειλές πολλές και το άγχος μεγάλο, αλλά δεν μπορώ να σταματήσω να σχεδιάζω, να ετοιμάζω την επόμενη δουλειά μου η οποία μπορεί να είναι το... κύκνειο άσμα μου!

Η ανάγκη μου να ασχοληθώ με την πολυτάραχη ζωή και το συγκλονιστικό έργο του κορυφαίου Νίκου Καζαντζάκη είναι μέγιστη και θα παλέψω με νύχια και με δόντια να προχωρήσω".

Ο Γιάννης Σμαραγδής θέλει να δουλέψει μονάχα με Έλληνες ηθοποιούς για τη νέα του ταινία εκτός από έναν-δύο ξένους για ρόλους που το απαιτούν και ότι τον Καζαντζάκη θα τον υποδυθούν τρεις διαφορετικοί ηθοποιοί... σε τρεις ηλικίες του.

news.gr