Θλίψη και προβληματισμό προκαλεί η εικόνα που είδαν το πρωί ταξιτζήδες των Χανίων που πήγαν στην ρεμίζα επι της πλατείας 1866.

Στην άκρη του δρόμου, δίπλα στο πεζοδρόμιο της πλατείας, μια χρησιμοποιημένη σύριγγα έδειχνε με τον πλέον εφιαλτικό τρόπο μια κατάσταση που «κρύβει» το σκοτάδι της νύχτας.

Ναρκομανείς «χτυπούν» ενέσεις στο κεντρικότερο σημείο της πόλης των Χανίων.

Σε μιαν πλατεία που αποτελεί – μαζί με την Δημοτική αγορά – τον κόμβο της κίνησης των επισκεπτών, αφού βρίσκεται ενδιάμεσα του σταθμού του ΚΤΕΛ υπεραστικών λεωφορείων και της εισόδου στην παλιά πόλη και το ενετικό λιμάνι από την οδό Χάληδων.

\"\"

Όμως η κατάσταση φαίνεται πως έχει βελτιωθεί κατα πολύ.

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο πρόεδρος του σωματείου των ταξί Χανίων κ.Ηλίας Καραπατάκης, παλαιότερα η κατάσταση ήταν πολύ χειρότερη και οι ταξιτζήδες εύρισκαν σχεδόν καθημερινά χρησιμοποιημένες σύριγγες.

«Μετά την βελτίωση του φωτισμού στην πλατεία από τον δήμο, έχει βελτιωθεί αυτή η κατάσταση και έχουν μειωθεί τα περιστατικά» είπε ο κ.Καραπατάκης.

Πάντως οριστική λύση στο να σταματήσει η χρήση της πλατείας 1866 από περιθωριακά άτομα αναμένεται να δοθεί με τις σταδιακές παρεμβάσεις που έχουν ήδη ξεκινήσει από τον δήμο Χανίων σε συνεργασία και με τους επαγγελματίες της περιοχής, με στόχο να «ξαναζωντανέψει» η πλατεία και να χρησιμοποιείται από όλους τους πολίτες.

(Σ.Σ: Ευχαριστούμε τον κ. Ιάκωβο Μπιτζανάκη, ιδιοκτήτη ΤΑΞΙ για τις φωτογραφίες)

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook