Τις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου το διήμερο (Παρασκευή 07-06-2013 και Σάββατο 08-06-2013) στην Πλατεία Ελευθερίας με θέμα « ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης, ο Πρόεδρος του Δ. Σ. κ. Δημήτρης Καρατζάνης, οι Αντιδήμαρχοι κ. κ. Αριστείδης Μπολάκης και Νίκος Γιαλιτάκης και στελέχη του Δήμου.

Ο κ. Κουράκης επισκέφτηκε όλα τα περίπτερα και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εκθέτες για διάφορα θέματα όπως : Διαχείριση Απορριμμάτων, Κομποστοποίηση, Ανακύκλωση, Διαχείριση Νερού, Βιώσιμη Κινητικότητα, Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ηλεκτροκίνηση, υγραεριοκίνηση, τεχνολογία led, κα.

Επίσης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους μικρούς μαθητές από σχολεία της πόλης που επισκέφτηκαν την έκθεση καθώς και με δεκάδες συμπολίτες μας.

Στις εκδηλώσεις του Δήμου συμμετέχουν ο ΕΣΔΑΚ, η ΔΕΥΑΗ, τα ΚΔΑΠ Ηρακλείου, το 1ο ΣΕΚ Ηρακλείου και Τοπικές Επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται σε πρωτοποριακές και καινοτόμες εφαρμογές και δράσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας και την Προστασία του Περιβάλλοντος.

Ιδιαίτερα οι μαθητές του 1ου ΣΕΚ Ηρακλείου, του 5ου και 6ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου παρουσίασαν στον Δήμαρχο τις ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ τους, όπως ο Ενεργειακά Αυτόνομος Οικισμός (Ήλιος, Αέρας), το Υβριδικό Αυτοκίνητο κ.α.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου σε δηλώσεις του, ΚΑΛΕΣΕ τους πολίτες να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις και τόνισε ότι ο Δήμος Ηρακλείου πρωτοπορεί σε θέματα ενεργειακής πολιτικής και καινοτόμων δράσεων μέσα από ολοκληρωμένα προγράμματα που υλοποιεί τα τελευταία χρόνια για μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας και ένα πιο φιλικό περιβάλλον για τους πολίτες.