Τελευταία ενημέρωση: 17:30

Oλοκληρώθηκε ύστερα από περίπου μιάμιση ώρα επιχείρηση διάσωσης ενός τουρίστα ο οποίος τραυματίστηκε ενώ έκανε πεζοπορία στο φαράγγι Ανύδρο στην Παλαιόχωρα Χανίων.

Πρόκειται για έναν Τσέχο, ηλικίας περίπου 50 ετών ο οποίος βρίσκεται στη χώρα μας για διακοπές και ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι, μαζί με ακόμα δύο άτομα να διασχίσει το φαράγγι.

Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας ο 50χρονος έπεσε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ευτυχώς ελαφριά στο πόδι.

Οι φίλοι του κάλεσαν σε βοήθεια και αμέσως κινητοποιήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία προκειμένου να βγάλουν με ασφάλεια τον 50χρονο από το φαράγγι και από εκεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, να μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Καντάνου.

Στο σημείο έσπευσε ένα πυροσβεστικό όχημα με τρεις πυροσβέστες οι οποίοι μετέφεραν πεζοί για περίπου 2,5 χλμ τον τραυματία σε ασφαλές σημείο από όπου τον παρέλαβε το ασθενοφόρο

Συνδρομή και σε τουρίστες που έμειναν από νερό και από δυνάμεις στη Σούγια

Την ίδια ώρα με επιτυχία ολοκληρώθηκε ενα δεύτερο περιστατικό παροχής βοήθειας σε δύο τουρίστες νότια της Κρήτης.

Πιο συγκεκριμένα, ενας 52χρονος Ολλανδός και ένας 72χρονος Ιταλός ξεκίνησαν από την Πέμπτη να διασχίσουν μια διαδρομή από τα Σφακιά προς τη Σούγια.

Το βράδυ έμειναν σε ένα πρόχειρο κατάλυμα και την Παρασκευή ξεκίνησαν πεζοπορία στο μονοπάτι Ε4 με προορισμό τη Σούγια όταν, στο ύψος του φαραγγιού της Τρυπητής ένιωσαν τις δυνάμεις τους να τους εγκαταλείπουν και κάλεσαν σε βοήθεια.

ΟΙ δύο τουρίστες μάλιστα δεν υπολόγισαν σωστά και είχαν ξεμείνει από νερό με αποτέλεσμα να έχουν υποστει αφυδάτωση.

Στη 9 περίπου το πρωί ειδοποίησαν για βοήθεια και στην πυροσβεστική υπηρεσία Χανίων σήμανε συναγερμός.

Τρία άτομα από τον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Χανίων έσπευσε στο σημείο και παρέλαβε τους δύο τουρίστες.

Έπειτα από επιχείρηση πέντε ωρών κατά τη διάρκεια της οποίας οι πυροσβέστες μετέφεραν στα χέρια τους δύο τουρίστες και τους οδήγησαν με ασφάλεια στην πλατεία του Κουστογέρακου, ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Καντάνου, συνοδεία του υπευθύνου Πολιτικής Προστασίας του Δ. Καντάνου Σελίνου κ. Πυροβολάκη, τους παρέλαβε και τους μετέφερε στο Κέντρο Υγείας για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook