Μετά από καθυστέρηση μηνών αναμένεται να ενεργοποιηθούν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογικών Υπηρεσιών (Κ.Ε.Φ.Υ.) στο Ηράκλειο και πιο συγκεκριμένα σε Μοίρες, Τυμπάκι, Χερσόνησο, Αρκαλοχώρι και Καστέλι, υπό τη προϋπόθεση βέβαια ότι οι Δήμοι Φαιστού, Μινώα και Χερσονήσου αντίστοιχα έχουν προετοιμαστεί να υποδεχτούν την on line σύνδεση και να προσφέρουν υπηρεσίες φορολογικές στους δημότες τους.

Η διαδικασία «ενεργοποίησης» αφορά τη σύνδεσή των Κ.Ε.Φ.Υ. με τις 2 πλέον εφορίες που λειτουργούν στη πόλη του Ηρακλείου και η οποία θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 10 Ιουνίου, από συνεργείο τεχνικών του Υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να ολοκληρώσουν τη Τετάρτη 12 Ιουνίου στα 5 Κ.Ε.Φ.Υ. του νομού.

Την ικανοποίησή του ήδη εξέφρασε ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο ποιος δήλωσε ότι: «με τη λειτουργία των Κ.Ε.Φ.Υ. ενισχύεται η στήριξη στους κατοίκους της περιφέρειας, παράλληλα βέβαια με τη σωστή λειτουργία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και των οικονομικών υπηρεσιών».

Υπενθυμίζεται ότι από τον Ιανουάριο που έκλεισαν οι ΔΟΥ, έχει δημιουργηθεί σοβαρή αναστάτωση και πολλά προβλήματα ως προς την εξυπηρέτηση των φορολογουμένων οι οποίοι διανύουν μεγάλες αποστάσεις για την εξυπηρέτησή τους. Το κενό αυτό έρχονται να καλύψουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων, τα οποία θα συνδεθούν άμεσα και θα μπορούν πλέον να καλύπτουν πλήθος φορολογικών συναλλαγών, ενώ είναι έτοιμα για να λειτουργήσουν τα Κ.Ε.Φ.Υ. Αρκαλοχωρίου, Καστελίου καθώς και Χερσονήσου όπως ενημέρωσαν οι Δήμαρχοι κ.κ. Ζ. Καλογεράκης και Ζ. Δοξαστάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook