Τρεις βουλευτές μέλη της Προανακριτικής επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ θα μεταβούν στο Ισραήλ προκειμένου να πάρουν δια ζώσης κατάθεση από τον επιχειρηματία Σάμπι Μιονί ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση. Το ποιός θα πληρώσει τα έξοδα έγινε θέμα αψιμαχιών στην επιτροπή.

Τα ονόματα των βουλευτών που θα μεταβούν στο Ισραήλ δεν έγιναν ακόμη γνωστά ωστόσο η απόφαση ελήφθη μετά από σοβαρές αψιμαχίες ανάμεσα στα μέλη της επιτροπής. Οι βουλευτές Αδωνις Γεωργιάδης, Τάκης Ρήγας και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ψήφισαν «όχι» με το σκεπτικό ότι ο επιχειρηματίας Σάμπι Μιονί έχει ήδη αποστείλει 20σέλιδο υπόμνημα-απάντηση σε όλα τα ερωτήματα που του έχουν τεθεί από την επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ.

«Οσοι πάνε στο Ισραήλ να πληρώσουν τα έξοδα από την τσέπη της» ζήτησαν οι τρεις βουλευτές που ήταν κατά της άποψης να γίνει το ταξίδι το οποίο, σημειωτέον, θα πραγματοποιηθεί παρουσία μεταφραστή και πρακτικογράφου και θα στοιχίσει πολλές χιλιάδες ευρώ.

Υπέρ του ταξιδιού στο Ισραήλ ετέθη η Ζωή Κωνσταντοπούλου ενώ «ναι» ψήφισε και ο πρόεδρος της Επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης με το αιτιολογικό «Να μη λέει η Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι θέλω να συσκοτίσω την υπόθεση».

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook