Η Toyota Αμερικής, συνεπής στο ραντεβού της, αποκάλυψε επιτέλους, μετά από πολλές φωτογραφίες-teaser, επίσημα την 11η γενιά της Corolla αργά το βράδυ στη Santa Monica της Καλιφόρνια.

Ωστόσο, αναμένουμε μέσα στην ημέρα και την επίσημη παρουσίαση της ευρωπαϊκής έκδοσης.

Η Toyota μας είχε δώσει μια πρώτη γεύση, για το πώς θα είναι η εξωτερική εμφάνιση της νέας Corolla, αφού είχε αναφέρει ότι θα δανειστεί αρκετά στοιχεία από το πρωτότυπο Furia, το οποίο είχε παρουσιαστεί φέτος στο Σαλόνι του Ντιτρόιτ. Επίσης, έχει πάρει και αρκετά στιλιστικά στοιχεία και από το Avalon.

Η νέα Toyota Corolla διακρίνεται από τη φρέσκια εμφάνισή της και τα «τραβηγμένα» εμπρόσθια φωτιστικά σώματα και τη λίγο πιο επιθετική μαύρη γρίλια στη μάσκα του νέου μοντέλου.Οι διαστάσεις του εσωτερικού έχουν αυξηθεί ως προς το συνολικό χώρο των επιβατών, κάτι που εξηγείται και από την αύξηση του μεταξονίου (στα 2.700 χλστ.). Οι διαστάσεις της αμερικάνικης έκδοσης είναι 4.650 χλστ. μήκος, 1.776 χλστ. πλάτος και 1.455 χλστ ύψος.

Κάτω από το καπό συναντάμε στην αμερικάνικη έκδοση δύο 1.800άρηδες κινητήρες απόδοσης 132 ίππων και 140 αντίστοιχα, με τη μέση κατανάλωση να φτάνει τα 5,9 λτ./100 χλμ.

Στα δύο μηχανικά σύνολα συνδυάζονται 3 διαφορετικά κιβώτια, ένα 6άρι χειροκίνητο, ένα 4άρι αυτόματο (το οποίο πιθανόν δεν θα έρθει στην Ελλάδα) και φυσικά το 7άρι αυτόματο CVT.

Όπως είναι φυσικό, για το ευρωπαϊκών προδιαγραφών μοντέλο αναμένουμε ορισμένες διαφοροποιήσεις στη σχεδίαση και στην γκάμα των κινητήρων.

autotriti.gr